Okullar için yeni tarihi açıkladı!

Gelen bir son dakika haberine göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili yeni tarihi güncelleyerek, resmen duyurdu. Salgın sebebiyle bir süredir online eğitim gören öğrenciler okulların açılış tarihini merak ediyor.

Eğitim Yayın: 05 Ocak 2021 - Salı - Güncelleme: 05.01.2021 16:09:37
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Ölümcül salgın hayatımızın her alanının olumsuz olarak etkilemeye devam ediyor. Milyonlarca veli ve öğrenci okulların açılış tarihini merak ediyor. Bakan Selçuk tarafından son dakika bir açıklama geldi.

ASIL AMAÇ YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇMEK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim ile ilgili detayları açıkladı. Yüz yüze eğitimine canlı olarak başlanması için gerekli birtakım şartların oluşmasını beklediklerini söyledi. Salgın sebebiyle öğrencilerin online eğitim gördüklerini ifade eden Bakan Selçuk, uzaktan eğitimle ilgili imkanları arttırılmasına rağmen asıl istediklerinin okullarda yüz yüze eğitime geçmek olduklarını belirtti.

yuzyuzeegitim-696x435.jpg

15 ŞUBAT SONRASINDA

Asıl hedeflerinin "Uzaktan eğitimde imkânları ne kadar çok artırsak da bizim isteğimiz okulların yüz yüze açılması" olduğunu belirten Bakan Selçuk "15 Şubat sonrasında güncel verilere dayalı olarak en doğru kararı uygulayacağız" ifadesin kaydetti.

0x0-son-dakika-haberi-mebden-flas-aciklama-okullar-ne-zaman-acilacak-kapandi-mi-sinavlar-ertelendi-mi-yuz-yuze-mi-online-mi-olacak-1605951951119.jpg

UZAKTAN EĞİTİM ÇALIŞMA TAKVİMİ GÜNCELLENDİ

Uzaktan eğitimde imkanların arttırıldığını ancak asıl hedeflerinin okulların yüz yüze açılması olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

"Uzaktan eğitimde imkânları ne kadar çok artırsak da bizim isteğimiz okulların yüz yüze açılması. Ama bu kararı elbette tek başımıza veremeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında Bakanlar Kurulu'nda aldığımız karar gereği okullarda yüz yüze eğitime 4 Ocak 2021'e kadar ara vermiştik. Çalışma takviminde bir değişikliğe gittik. İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak'a kadar devam edecek"

5f620be2554285179413468b.jpg

OKULLARDA İKİNCİ DÖNEM

Okullardaki ikinci dönemle ilgili de bilgi veren Bakan Selçuk, sözlerine şu şekilde devam etti:

"25 Ocak'ta başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresini ekledik. İkinci dönem 15 Şubat'ta başlayacak. 15 Şubat sonrasında, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulu ile istişare halinde, güncel verilere dayalı olarak toplum sağlığı, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin sağlığı için en doğru kararı uygulayacağız. Ailelerimizin ve öğretmenlerimizin yorgunluğunun, çocuklarımızın okul özleminin farkındayız"

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732