MOTUL VE HONDA WORLDSBK’DA ZİRVEYİ HEDEFLİYOR

Honda, Motul'ün en uzun süreli ve en değerli OEM ortaklarından biri olup, iki marka uzun zamandır farklı alanlarda iş birlikteliklerine imza atıyor. Motul, motor sporlarının birçok farklı alanında Honda'nın HRC fabrika yarış ekibine teknik destek veriyor.

Gündem Yayın: 09 Nisan 2021 - Cuma - Güncelleme: 09.04.2021 13:53:16
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Yıllar içinde gelişen güven ve derin iş birliğine dayalı ilişki sayesinde Motul, pist, arazi ve çöl dahil tüm yarış koşullarında HRC'nin rekabetçi modellerinin performansına, güvenilirliğine ve verimliliğine katkıda bulunuyor. Bu ortaklığın gücü sayesinde birçok farklı şampiyonada çok sayıda zafer elde edilmiş olup, bunların en önemlileri HRC'nin 1989’da elde ettiği ilk zafer ve en yenisi ise 2021 yılında elde etmiş olduğu üç adet Dakar Rallisi birinciliği. Ayrıca pistleri domine eden Tim Gajser'in kazandığı 2019 ve 2020 şampiyonluklarının yanı sıra Team HRC, MXGP'de de çok sayıda şampiyonluk kazandı. 

Teknik ortaklıktan gelen güç

Motul ile birlikte çalışan Team HRC, Japonya'daki mühendislere sürekli geri bildirimde bulunarak CBR1000RR-RR FIREBLADE'in geliştirilmesine devam ediyor. Motul'ün uluslararası Ar-Ge departmanı, HRC'nin mühendisleri ile birlikte motor ve yüksek teknoloji ürünü sentetik yağların geliştirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi farklı projede iş birliği yapıyor. Üzerinde çalışılan projeler kapsamında Motul’ün Motocool Factory Line ve MC CARE ürün yelpazesi ile birlikte kullanılacak olan özel tasarlanmış Motul 300V Factory Line Racing Kit Oil 2376H 0W-30 tam sentetik motor yağı bulunuyor. Viskozite sınıfı 0W-30 olan %100 sentetik yağ, EsterCore teknolojisi sayesinde düşük bir çekiş katsayısı sağlayarak, sürtünmeyi azaltıyor ve bu sayede motor gücünde önemli bir kazanç sağlanıyor. 

Motul’ün Değerlerden Sorumlu Genel Müdürü Nicolas ZAUGG konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Honda ve HRC ile mükemmel iş ilişkimizi WorldSBK'yı da kapsayacak şekilde genişletmekten mutluluk duyuyoruz. Birlikte geliştirdiğimiz  vizyon ve teknolojik ortaklık sayesinde Motul'ün deneysel ürünleri daha geniş bir müşteri tabanına satışa sunmadan önce yarış koşullarında test ediliyor. Bu bize göre tam bir kazan-kazan anlaşmasıdır.

HRC Direktörü ve Yarış Operasyonları Yönetim Bölümü Genel Müdürü Tetsuhiro Kuwata konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Motul'ün son derece rekabetçi 2021 FIM Motul Superbike Dünya Şampiyonası’nda ekibimiz HRC'nin Resmi Sponsoru olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Böylelikle markalarımız arasındaki ilişkiyi genişletiyor ve bizim için çok önemli olan projemiz CBR1000RR-R FIREBLADE SP’yi daha da güçlendiriyoruz. Hem Honda hem de Motul, dünya genelinde üst düzey motor sporları müsabakalarında uzun ve başarılı bir geçmişe sahip iki marka. Her iki marka da sürekli zafer peşinde koşarken bilgi birikimimizi ve teknolojimizi birlikte geliştirmek büyük bir kazanç. Müşterilerimize mümkün olan en iyi ürünleri sunarken, tüm dünyada hayranlarımıza neşe ve heyecan getiriyoruz. Büyük zorlukların yaşandığı bir dönemden geçiyoruz, ancak kararlılık, pozitiflik ve güvenle ortak hedeflerimize ulaşmak için savaşmaya hazırız."

Motul WSBK yarışları 21-23 Mayıs tarihleri arasında İspanya’nın Aragon pistinde yapılacak mücadele ile start alacak. 

 

MOTUL HAKKINDA

Motul, 100’den fazla ülkede faaliyet gösteren, madeni yağ alanında uzman, Fransa merkezli bir üreticidir. Otomotiv, motosiklet, ağır vasıta, marine yağları ve Motul Tech birimi aracılığı ile endüstriyel yağların formülasyonu, üretimi ve dağıtımında uzmanlaşmıştır.

165 yıldan uzun süredir ürünlerinin kalitesi, yenilikçiliği ve motor sporlarındaki etkinliği ile tanınan Motul, ayrıca sentetik yağ uzmanı olarak da bilinmektedir. 1971 yılında Motul, havacılık endüstrisinden kaynaklanan ester teknolojisini kullanarak otomobil motorları için - 300V olarak ünlenen - %100 sentetik yağ formülasyonunu ilk kez üreten yağ üreticisi olmuştur. Yıllar içinde Motul, yarış dünyasındaki birçok takım ve üreticinin resmi tedarikçisi olarak geniş tecrübe kazanmış ve onun bu bağlılığı, motor sporlarının teknolojik gelişimine katkıda bulunmuştur. 

Motul bugün birçok uluslararası yarış takımı için resmi bir tedarikçi olarak yatırım yapmaya devam etmektedir: Le Mans 24 Saat Yarışı (otomobil ve motosiklet), FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC), Super GT, Dakar, MotoGP,   World Superbike, World MX, Endurance World Championship, Supercross, IOM TT, Rallycross, F1 Boat yarışı bunlardan sadece bazılarıdır. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732