Milyonlarca Öğrenci ve Öğretmenin Kullandığı EBA Sistemi Çöktü

Milyonlarca öğrenci ve öğretmen ders için girmiş olduğu Eğitim Bilişim Ağı sistemi aşırı yoğunluk sebebiyle çöktü. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, EBA'daki sorunun çözülmesi için çalışmanın devam ettiğini açıkladı.

Eğitim Yayın: 22 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 22.09.2020 19:12:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kovid-19 salgından dolayı yüz yüze eğitim yerine kullanılan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi çöktü. Öğretmen ve öğrencilerin giremediği sistem "çok kalabalık" uyarısı verdi.

Öğretmenlerin de sisteme girememesinden dolayı eğitim durdu. Milli Eğitim Bakanı Selçuk EBA'daki bağlantı sorunun talep patlamasından kaynaklandığını ve teknik birimlerin sorunun çözümü için çalıştığını belirtti.

Öğrenciler ve öğretmenler bu uyarı ile karşılaştı "Şu an yüz binlerce öğretmen ve öğrenci EBA'da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin. Bu zamanda EBA TV kanallarımız yanında.

Yayın akışı için buradan bilgi alabilirsin. İstersen hazırladığımız Eğitim Takvimi'nden günün önerilerine de bakabilirsin. En kısa zamanda görüşmek üzere…

Milyonlarca Öğrenci ve Öğretmenin Kullandığı EBA Sistemi Çöktü

TALEPTE SIÇRAMA OLDU, TEKNİK ARKADAŞLAR ÇALIŞIYOR

Mlli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, EBA'daki bağlantı sorunuyla alakalı gazatecilere yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi "EBA'daki yoğunluk bizim için bir taraftan olumlu bir haber.

Çünkü inanılmaz bir talep var. Yüz yüze eğitimin başladığı günlerde bu talepte bir sıçrama oldu. Bununla alakalı teknik arkadaşlar çalışıyor. Dünyanın çok büyük sitelerinde duraklamalar, aksamalar oluyor.

Belli bir süre sonra bu gideriliyor. Bu altyapı giderek daha da güçlenecek. Bu talebin karşılanması için her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732