Milyonlara Yapılandırma Müjdesi! Taksit ve Borç Silme Meclis'e Geliyor

Kovid-19 salgından dolayı Türkiye’de bir çok işletme ve vatandaş ekonomik sıkıntılar yaşadı. Vatandaşların ekonomik mağduriyetlerini gidermek için borçlara erteleme Ekim ayında TBMM’ye geliyor.

Gündem Yayın: 23 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 23.09.2020 20:20:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

TBMM’de uzun vadeye yayma, gecikme faizini silme ya da azaltma, hakkını kaybedenlere ikinci fırsat gibi tedbirler masaya gelecek.

Kovid-19 pandemisi dünyada ekonomik olarak sıkıntılara sebep olurken, Türkiye’de hükümet vatandaşları bu sıkıntıdan koruyacak çözüm yolları arıyor.

Bu sebeple salgından dolayı başlatılan borç erteleme uygulamasının uzatılması talep ediliyor.

AK Parti ekonomi kurmayları borç yapılandırma çalışmaların tamamlanmasından sonra konunun TBMM gündemine taşınacağını belirttiler.

Konuya dair açıklamalarda bulunan ekonomi kurmayları vergi borcu ve prim borcu ödeyemediği için hesapları bloke edilen vatandaşlar hakkında ise, "Bu kişiler çaresiz kalıyor.

Çoğu iş yapamıyor. Alt sektörler zor durumda. Bir de hesapları bloke olunca hiç kımıldama imkanı olmuyor. O sebeple uzun vadeli, aylık ödemelerin az olacağı bir plan üzerinde duruluyor."

Gecikme faizi ve cezaların bir bölümü silinecek

Yeni çalışma, vergi ve prim borçların yanı sıra köprü geçiş cezaları ve trafik cezaları dahil olmak üzere, devlete olan birçok borcun tekrardan yapılandırılmasını içerecek.

Ayrıca borçların ana paraların taksitlendirilerek ödenecek, borçlara ait gecikme faizi ve cezaların bir bölümü silinecek ve kalan bölüm uzun vadede taksitlendirilerek ödenecek.

Borç yapılandırılması şartlarını ihlal ederek hakkını kaybedenlere ikinci şans verilmiş olacak.

KAYNAK: kamupersoneli.net

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732