Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Flaş Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Eylül'tarihinde başlayacak yüz yüze eğitim uygulamasına dair teknik detayları içeren yazıyı il milli eğitim müdürlüklerine gönderdi.

Eğitim Yayın: 11 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 11.09.2020 14:07:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Okulların açılacağı ilk hafta olan 21-25 Eylül'tarihinde uyum programı, okul öncesi ve 1. sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda 21 Eylül'tarihinde başlayacak olan yüz yüze eğitimin teknik detaylarına yer verildi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıya göre; okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul 1'inci sınıflarda "1 gün yüz yüze eğitim" şeklinde gerçekleştirilecek.

İHTİYAÇ DUYULMASI HALİNDE ÖĞRENCİLER GRUPLARA BÖLÜNECEK

İhtiyaç duyulması halinde okulun fiziki şartları da dikkate alınarak, sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde şubedeki öğrenciler gruplara bölünerek yüz yüze eğitim yapacak.

Sınıf mevcudun bölünmesiyle ortaya çıkan grupların okula gelecekleri günler birbirinden farklı olacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ZORUNLU TUTULMAYACAK

Öğrencinin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu tutulmayacak, veli yazılı bir başvuruda bulunmaksızın kendi isteğiyle öğrencisinin uzaktan eğitime devamını sağlayabilecek.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE UYUM EĞİTİMİ YAPILACAK

Okul öncesi eğitimde ilk hafta 1 gün 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati suresiyle uyum eğitimi yapılacak. Uyum haftasından sonraki 28 Eylül – 2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 2 gün olmak üzere günde 30'ar dakikalık 5 etkinlik saati eğitim yapılacak.

Uyum haftasından sonraki 28 Eylül – 2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve devamında ise Türkçe dersi haftada 2 gün 3'er ders saati olmak üzere 6 ders saati, Matematik haftada iki gün 1'er ders saati olmak üzere 2 ders saati, Hayat Bilgisi haftada 2 gün 1'er ders saati olmak üzere 2 ders saati yüz yüze eğitimle verilecek.

Bu dersler alakalı olarak yüz yüze işlenemeyen ders saatleriyle ilkokul 1'inci sınıf programındaki diğer dersler ise EBA TV ve EBA portal canlı sınıf uygulamalarıyla uzaktan eğitim sistemleriyle verilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732