MARDİNLİLERİN CUMHURİYET ÇOŞKUSU

Mardin'liler derneği'nin organize ettiği Cumhuriyetin 98 .yılı kuruluşu nedeni ile 81 ilimizin Vakıf dernek ve federasyonları ile birlikte düzenlenen Cumhuriyet şöleni katılımcıların büyük coşkusu büyük heyecanıyla kutlandı.

Yayın: 31 Ekim 2021 - Pazar - Güncelleme: 31.10.2021 20:53:09
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News
28 Ekim 2021 saat 18: 30'da Profilo kültür merkezi Mecidiyeköy'de Adımız Kırmızı Beyaz Soyadımız Türkiye” Sloganı ile yapılan kutlama gecesinde Perihan Abay ve Murat Çuhadar’un sunuculuk yaptığı Cumhuiryetin 98.Yıl Kutlaması adeta ülkenin 81 ilini bir araya getirdi. 7 renk yedi bölge projesi ile birlikte Cumhuriyet tarihinin en büyük birleştirdiği 81 ilin çok sayıda vakıf ve derneklerin buluştukları "Cumhuriyet sevdamızdır kutlama gecesinde her yörenin kendine özgü örf ,adet kültür yapısıyla horon , halay kemençe tüm bölgenin folklorik oyunları ile yerel ve ulusal sanatçıların Murat KURŞUN, Faruk TİNAZ,Mahmut MARDİNLİ sanatcilarimizin ulu önder başkomutan Mustafa Kemal'in sevdiği okumuş oldukları şarkılar, türkülerle tüm katılım sağlayan Cumhuriyetçilere coşku dolu birlik beraberlik yaşattı .. katılımcılara sağlanan ikramlar her yörenin kendine özgü yemek kültürü ile içli köfte, Muş lahana sarması Urfa çiğköftesi ,Diyarbakır karpuzu ,Karadeniz mutfak tabağı ,Ege mutfak tabağı Mardin kuruyemiş ve içilen kahveler gönüllere Cumhuriyetimizin mühürúnú bastı.
Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Gecenin sunuculuğunu ve açılış konuşmasını Dr Perihan ABAY Cumhuriyet kadını olarak yaptı. Açılış konuşması; Saygı değer konuklar Cumhuriyetimizin 98. yılı münasebetiyle hazırlamış olduğumuz ve 83 milyon yurttaşımızın ruhunu bu salona sığdırmayı başardığımız,"Cumhuriyet şölenimize" hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Ben Perihan ABAY Cumhuriyet kadınıyım. Gelecek çağlara ulaşmak isteyen Cumhuriyet ruhunun bekçisiyim. Aziz Türk milletinin annesi olan ,Zübeyde Hanım'ın, Nene hatun'un ,Sabiha gökçen'in torunuyum. "Yolum "Cumhuriyettir". Umudum gençliğimiz çocuklarımızdır. Görevim ise onlar için bu emaneti sıkı sıkıya ve hatta canım pahasına korumaktır. Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi;
Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
"Kim bu cennet vatan uğruna olmaz ki feda" şimdi söz Cumhuriyetin. saygıdeğer konuklar sizleri ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Aziz ruhları için 1 dakikalık saygı duruşuna ve ardından coşku ile okuyacağımız İstiklal marşımıza davet ediyorum. saygı duruşu ve okunan İstiklal marşı'ndan sonra Cumhuriyet kadını Perihan abay'ın konuşması ve sunumlarıyla tüm katılımcılar unutulmaz bir tarih yaşadılar. Mardinliler Derneği Genel Başkanı Nedim Kaya, Cumhuriyet değerlerinin korunması ve istikbale atacağımız adımlarda daha müreffeh ve daha büyük bir Cumhuriyet olabilmemizin en etkili yolunun birlik, beraberlik, çalışkanlık ve üretmekten geçtiğini söyledi. Barış ve huzur ortamının tesis edilmesiyle ilgili herkesin çaba göstermesi gerektiğini, toplumsal dayanışmanın öneminin bu gecede bir kez daha anlaşıldığını ve bunun büyüyerek devam etmesi gerektiğini ifade edip, Söz Cumhuriyetin sloganıyla 41 dernek ve vakıfların bulunduğu Cumhuriyet sevdamız kutlama şöleninde Mardin dillerin ve dinlerin ortak şehridir. Biz arkadaşlarımız ile bu sene Cumhuriyetimizin yılında bir kutlama programı yapmak istiyorduk. Yönetim kurulu üyelerimiz Mehmet Remzi Tanış ve Murat Çuhadar arkadaşlarımız bu çalışmaya ülkemizin 81 ili ile alakalı kurulan Sivil toplum kuruluşları ile beraber daha geniş katılımlı bir kutlama programı yapalım dediler. Yaptığımız istişareler sonucu bizimle hareket etmek isteyen bütün İl sivil toplum kuruluşlarına yüreğimizi ve imkanlarımızı açarak bu önemli programa hep beraber ev sahipliği yaptık. Bize destek veren STK başkanlarımıza teşekkür ederken Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının kurup bize hediye ettikleri Türkiye Cumhuriyetimizin 98.Yılı kurtlu olsun dedi. Bir önceki dönem MARDİNFED başkanı İbrahim Biter,başta olmak üzere çok sayıda STK Başkanının görüş beyan ettiği program bir çok ilki bünyesinde barındırdı. Doğudan Batıya bir çok sivil toplum kuruluşunun katıldığı etkinlik 5 saat devam etti. 81 il’in Vakıf, Konfederasyon, Federasyon ve Derneklerinden oluşan kalabalık ve coşkulu ekip resmen bir Cumhuriyet rengi yelpazesini ortaya koydu. gecenin sonunda Cumhuriyet çatımız altında yaşayan tüm renkler sahnede el ele durarak dosta güven, düşmana korku salarak adımız kırmızı beyaz soyadımız Türkiye biz birlikte Türkiye'yiz mesajı vererek resim çekilip veda ettiler.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732