Lüleburgaz’da “kısıtlı” ışıltı

“18.00-21.00 arası açık olacak”

Yayın: 22 Aralık 2020 - Salı - Güncelleme: 22.12.2020 13:21:21
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Lüleburgaz Belediyesi her yeni yılda olduğu bu yıl da İstanbul Caddesi’ni ve çevresini ışıklı yılbaşı süsleriyle süsledi. Sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle sadece hafta içi 18.00 ile 21.00 saatleri arasında yanacak olan süsler, 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamaları ile 31 Aralık 21.00’den sonra uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamalarında yanmayacak. Öte yandan bu yıl yeni bir süs ürünü alımı yapılmazken, geçen yıl kullanılmaya başlanan yılbaşı süslerinin önümüzdeki yıllarda da kullanılması planlanıyor. 


 Yeni yılı her yıl coşkuyla kutlayan Lüleburgaz, bu yıl korona virüs salgını nedeniyle buruk bir yılbaşı geçirecek. Bu nedenle vatandaşların bir nebze de olsa yüzünü güldürmek için harekete geçen Lüleburgaz Belediyesi, yayalaştırılmış bölgeyle Kongre Meydanı’nı ışıl ışıl yılbaşı süsleriyle donattı. Ancak kısıtlama nedeniyle 18.00 ile 21.00 saatleri arasında yanacak yılbaşı ışıkları, vatandaşların içini bir nebze de olsun ısıtacak. 

 

“Yeni yıl yeni umutlar”

 

Yeni yıl öncesi açıklamalarda bulunan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli yeni yılın yeni umutlar getirmesini dilediklerini söyleyerek, “Lüleburgaz umutlarını her sene olduğu gibi bu yıl da geleceğe taşıyacak. 2020’nin getirdiği sıkıntıların 2021’de sona ermesi en büyük dileğimizdir. Bu nedenle amacımız her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yıla umutlarla girmek istiyoruz. Bu yıl da yine cıvıl cıvıl, ışıltılı bir şekilde yeni yıla girmek istiyoruz” dedi.   

 

Kısıtlama saati ve günlerinde kapalı olacaklar

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin dört bir yanı donattığı ışıltılı süsler sadece 18.00 ile 21.00 saatleri arasında açık olacak. Kesintisiz uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamalarıyla, 31 Aralık saat 21.00’den sonra uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında kullanılmayacak. 

 

Aynı süsler uzun yıllar kullanılacak

 

Öte yandan Lüleburgaz Belediyesi, geçtiğimiz yıl alımını yaptığı yılbaşı süslemesi için bu yıl alım ihalesine çıkmadı. Belediye, aynı yılbaşı süslerini uzun yıllar boyunca kullanmayı hedefliyor. 

 

Belediye imkanlarıyla asıldılar

 

Uzun yıllar boyunca yılbaşı günlerinde Lüleburgaz sokaklarını süsleyecek olan yılbaşı süslerinin bakım ve onarımı Lüleburgaz Belediyesi personeli tarafından yapılıyor. Bunun yanı sıra yılbaşı süsleri hiçbir masraf yapılmadan, yine belediye personeli tarafından asılıyor.  

                                                            

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732