Lüleburgaz’da ilk!

Bariyerler “motorcu dostu” oluyor

Yayın: 01 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 01.03.2021 14:43:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Lüleburgaz Belediyesi, motosiklet kazalarında sürücülerin ağır yaralanmalarına neden olan ve motosiklet sürücüleri tarafından “katil bariyerler” olarak nitelendirilen bariyerleri motosiklet dostu bariyere çevirmeye başladı. Lüleburgaz’da ilk kez gerçekleştirilen çalışma kapsamında Edirne Bayırı mevkiindeki bariyerler motosiklet dostu esnek bariyerle kaplanarak güvenli hale getirildi. 

 

Türkiye’de yaklaşık 3 milyon motosiklet sürücüsünün beklediği motosiklet dostu bariyer uygulaması için Lüleburgaz Belediyesi önemli bir adım attı. Motorcu dostu bariyerler ilk olarak Edirne Bayırı mevkiinde yapıldı. 330 metre uzunluğundaki mevcut bariyerlerin önüne esnek bariyerler yerleştirildi. 

 

Hayat kurtaran önlem

 

Türkiye genelindeki 3 milyona yakın motosiklet sürücüsü, “katil bariyer” olarak tanımladıkları mevcut bariyerlerin değiştirilmesi için yıllardır mücadele veriyor. Motosiklet sürücülerinin bu haklı talebini dikkate alan Lüleburgaz Belediyesi, işe ilk olarak Edirne Bayırı mevkiindeki, virajda bulunan bariyerlerden başladı. Yaklaşık 350 metre uzunluğundaki bariyerler boydan baya motorcu dostu esnek bariyerlerle kaplandı. Yapılan çalışma sayesinde motosiklet sürücüleri için hayat kurtarıcı bir önlem alınmış olundu. 

 

“Örnek ve öncü olmaya devam ediyoruz”

 

Öte yandan motorcu dostu bariyerin montaj çalışmalarını Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli yakından takip etti. Fen İşleri Müdürü Mehmet İbrikçi’den bilgi alan Başkan Gerenli, “Lüleburgaz Belediyesi olarak her alanda öncü ve örnek olmaya devam ediyoruz. Ülke genelinde yaklaşık 3 milyona yakın motosiklet sürücüsünün yıllardır beklediği motorcu dostu bariyer sistemini Lüleburgaz'da uygulamaya başlıyoruz. Ekip arkadaşlarımız ilk olarak Edirne Caddesi'nde çalışmalara başladı. İnanıyorum ki bu örnek uygulama kısa zaman içinde tüm ülkemizde yaygın hale gelecektir” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732