Lüleburgaz’da dayanışma örneği İyilik elden ele yayılıyor

“Bir haftada 78 aileye 932 parça giyecek”

Yayın: 25 Ocak 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 25.01.2021 13:12:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Lüleburgaz Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek amacıyla geçtiğimiz hafta faaliyete geçirdiği Sevgi Mağazası’ndan bir haftada 78 aile faydalandı. Aileler toplam 932 parça giyecekle mağazadan mutlu bir şekilde ayrıldı. Hafta içi 10.00 ile 16.00 saatleri arasında açık olan mağaza “İyilik elden ele” sloganıyla Lüleburgazlı hayırseverlerin bağışlarını bekliyor. 

 

Lüleburgaz Belediyesi’nin “sosyal belediyecilik” anlayışıyla geçtiğimiz hafta faaliyete geçirdiği Sevgi Mağazası ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürmeye başladı. “Kimse üşümesin” anlayışıyla “İyilik elden ele” sloganıyla hizmete giren mağazadan ihtiyaç sahibi vatandaşlar faydalanabiliyor.   

 

78 ailenin yüzü güldü

 

Sevgi Mağazası’nın açılmasıyla birlikte muhtarlıklardan gerekli olan fakirlik belgesini alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar mağazadan faydalanmaya başladı. Bu kapsamda sadece ilk haftada 78 aileye 932 parça giyecek desteğinde bulundu.

 

Destekleri bekliyor

 

Tüm bunlarla birlikte Lüleburgaz halkının sosyal belediyecilik anlayışıyla kente kazandırdığı Sevgi Mağazası Lüleburgazlıların desteğini bekliyor. Yardımların uzun vadede aralıksız sürmesi için Lüleburgazlı vatandaşlardan kullanılabilir durumda olan ayakkabı ve giyeceklerinin yanı sıra küçük çocuklar için oyuncak desteği de bekleniyor. 

 

Nasıl destek olunur?

 

Sevgi Mağazası’na bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar hazırladıkları kıyafet, ayakkabı ya da oyuncakları Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi içinde bulunan Sevgi Mağazası’na bizzat bırakabilir. Bırakılan eşyalar geniş bir dezenfeksiyon işlemlerinin ardından ütülenip temizlenerek raflarda yerini alıyor. 

 

Kimler yararlanabilir?

 

Sevgi Mağazası’ndan yararlanmak isteyen vatandaşların bağlı bulundukları muhtarlıklardan fakirlik belgesi alması yeterli oluyor. Vatandaşlar bu belge ve kimlikleriyle birlikte Sevgi Mağazası’ndan yararlanabiliyor. Her vatandaş Sevgi Mağazası’ndan 3 ayda bir olmak kaydıyla 5’er parça giyecek, ayakkabı ya da çocuğuna oyuncak alabiliyor. 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732