Lüleburgaz Belediyesi salgın geçene kadar kira almayacak

“1-2 ay değil, salgın geçene kadar almayacağız” Lüleburgaz Belediyesi koronavirüs salgını geçene kadar kendisine ait olup genelge kapsamında kapatılan veya kısıtlanan işyerlerinden kira almama kararı aldı. Kararla birlikte belediyeye ait işyerlerinde kiracı olup işyeri kapatılan veya kısıtlanan esnaf, koronavirüs salgını tamamen geçene kadar belediyeye kira ödemeyecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Salgının başladığı günden bu güne tüm imkânlarımızla halkımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu zor günleri dayanışma içinde hep birlikte atlatacağız. 1-2 ay değil, salgın geçene kadar kira almayacağız” dedi.

Yayın: 11 Aralık 2020 - Cuma - Güncelleme: 11.12.2020 15:52:19
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Koronavirüs salgını sürecinde 700’ü aşkın aileye 200 bin TL’den fazla nakdi destek sağlayan, bin 500 aileye erzak desteğinde bulunana ve odalara üye esnafa erzak ve hijyen paketi desteğinde bulunan Lüleburgaz Belediyesi esnafı rahatlatan bir karara daha imza attı. Geçtiğimiz günlerde Sevgi Mutfağı projesi ile ihtiyaç sahiplerinin evine sıcak yemek gönderen belediye, şimdi de kendisine ait olup genelge kapsamında kapatılan veya kısıtlanan işyerlerinden kira almama kararı aldı.

Sosyal Belediyecilik vurgusu

Belediye bu kapsamda sınırlı süre için değil, koronavirüs salgını tamamen geçene kadar kira bedeli almayacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gerenli, “Koronavirüs salgını tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de derinden etkiledi. Pandeminin ilk günlerinden itibaren

vatandaşlarımızın ve esnafımızın bu süreçten olabildiğince az etkilenmesi için, Lüleburgaz Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Bu anlayış doğrultusunda salgın tamamen ortadan kalkana kadar belediyeye ait olup genelge kapsamında kapatılan veya kısıtlanan işyerlerinden kira almayacağız. Lüleburgaz Belediyesi olarak bu zor günlerde tüm imkânlarımızla halkımızın yanında ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Su faturalarını da almamıştı

Salgın boyunca yaptığı desteklerle vatandaşının yanında olmaya devam eden Lüleburgaz Belediyesi, salgının ilk çıktığı günlerde aldığı kararla su faturalarının ödenmesini 2 ay ertelemişti. Salgından önce de su faturalarına zam yapmayan Lüleburgaz Belediyesi 2 aylık süre boyunca vatandaştan su faturalarını tahsil etmemişti. Öte yandan belediye salgının başladığı ilk günden bu yana su faturalarını ödeyemeyen vatandaşların suyunu kesmiyor.

96 davulcuya maddi destek

Tüm bunların yanı sıra belediye, Ramazan ayında çalışamayan davulcuları da unutmadı. Belediye Ramazan Bayramı öncesinde 96 davulcuya maddi destekte bulundu.

Minibüs şoförlerine gelir desteği

Lüleburgaz Belediyesi tüm bunlarla birlikte Lüleburgaz’daki minibüsçülere de gelir desteğinde bulundu. Belediye, kent ulaşımının belkemiği olan 105 No’lu Kent İçi Erişimi Motorlu Taşımacılık Kooperatifi’ne her bir araç için aylık 250 TL olmak üzere toplam aylık

26 bin 250 TL, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları için toplam 78 bin 750 TL’lik ödeme gerçekleştirdi.

İhtiyacı olana evde temizlik

Yapılan tüm bu yardımların yanı sıra Lüleburgaz Belediyesi Temmuz ayından bu yana ihtiyaç sahibi vatandaşların evlerini her ay düzenli olarak temizliyor. Ailelerin talepleri doğrultusunda harekete geçen ekipler, vatandaşların evlerini baştan aşağı temizleyerek halkının yanında olmaya devam ediyor.

Şahsen müracaat etmeleri gerekecek

Konuyla ilgili olarak destekten faydalanmak isteyen kiracılar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 19/03/2020 tarih ve 2020/7 Genelgesi kapsamında, İçişleri Bakanlığı’nın da 18/11/2020 tarih ve 19161 sayılı Genelgesi’ne istinaden Kırklareli Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 19/11/2020 tarih ve 2020/135 sayılı kararı ile söz konusu uygulamalardan yazılı dilekçe ile Lüleburgaz Belediyesi’ne başvurabilir.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732