KYK Borçlarıyla İlgili Kritik Gelişme

Milyonlarca öğrenci mezun olduktan sonra eğitim döneminde almış olduğu kredi borçlarını ödeyemez durumda.

Gündem Yayın: 11 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 11.09.2020 12:11:02
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından verilen kredi borçların silinmesi için mezunlar yeni bir haber bekliyor. Konuyla alakalı flaş bir gelişme yaşandı.

İyi Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Gerçekleşen toplantıda bir çok öğrencinin ve mezunun dert yandığı KYK borçlarına dair taleplerini dile getirdi. Türkkan, açıklamasında KYK borçlarıyla alakalı bir düzenleme yapılması gerektiğini ve işsiz gençleri bir de icra sorunuyla karşılaştığının altını çizdi.

BU TÜRKİYE'NİN DÖVİZİ OLMAYAN BİR ÜLKE OLDUĞU ANLAMINA GELİYOR

Sayın Albayrak, temmuzda, ‘Ağustos ayı artık Türkiye’nin sıçrama yapacağı bir dönem olacaktır’ Dolar ağustos ayında 7,30 lira oldu.

7,50 seviyelerine ulaştı. Türkiye’nin şu an Merkez Bankası döviz rezervi eksi 30 milyar dolar civarında. Bu, Türkiye’nin artık dövizi olmayan bir ülke olduğu anlamına gelmekte.

Gıda maddelerin çok önemli bir kısmını ithal yapan bir Türkiye’nin, artık açlıkla karşı karşıya gelmesi demektir. Döviziniz yoksa ithal edemeyeceksiniz, ithal edemeyeceksiniz vatandaşınızı aç bırakacaksınız demektir."

İŞ TEKLİFİ YERİNE İCRA KAĞIDI VERİLDİ

İşsiz gençlerin diplomasıyla iş aradıkları ve bunun üzerine bir de icra ile karşılaştıklarını söyleyen Türkkan, KYK borçlarıyla alakalı şu ifadeleri söyledi:

Geçtiğimiz günlerin önemli bir konusu da 5 milyon KYK borcu olan öğrencilerden 300 binin icraya verildiğiydi. Düşünebiliyor musunuz, hayata başlamak için okulu bitirmiş, diplomanızı almışsınız.

2 yıldan çok iş arıyorsunuz, fakat bulamıyorsunuz, o arada devlet sizi icraya veriyor. Okulunu bitiren bir genç devletin icra kağıdıyla karşı karşıya kalıyor.

Daha ilk adımda icra gören bir gencin psikolojik durumunu iyi düşünün. Biz KYK borçlarının tekrar düzenlenmesi için araştırma önergesi vermiştik.

Şeytan görmüş gibi kaçtılar. Geldiğimiz noktada, 300 bin gencin elinde icra kağıdı var. Aslında o gençler elinde diplomasıyla iş arıyorlardı. Kendilerine iş teklifi yerine icra kağıdı verdi devlet. Bu icraların hemen geri alınmasını istiyoruz."

KAYNAK: kamupersoneli.net

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732