Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzisyenlere 3 bin liralık destek paketinin süresini 1 ay daha uzattı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını sürecinde iş kaybı yaşayan müzisyenlere destek olmak amacıyla hayata geçirilen "Müzik Susmasın" adlı kampanya kapsamında Haziran ayında da 3 bin TL ödeme yapılacağı açıklandı. Sanatçılar, normalleşme adımlarında eğlence mekanlarına yer verilmemesi nedeniyle sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirmişti.

Gündem Yayın: 02 Haziran 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 02.06.2021 02:12:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye'de koronavirüs salgınından en fazla etkilenen meslek gruplarının başında müzisyenler geldi. Uzun süreden bu yana kapalı olan eğlence mekanları nedeniyle herhangi bir yerde sahne alamayan müzisyenler de tüm meslek sahipleri gibi normalleşme adımlarından kendileriyle ilgili çıkacak kararı bekledi.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİLER

Ancak Türkiye'nin yeni normalleşme planında, eğlence mekanlarının kapalı kalmaya devam edeceği belirtildi. Bu haberin ardından başta ünlü isimler olmak üzere çok sayıda müzisyen, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla, yeni normalleşme planında müzisyenlerle ilgili adım atılmamasına tepki gösterdi.

HAZİRAN AYINDA DA DESTEK VERİLECEK

Tüm bu yaşananların üzerine müzik piyasasıyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mayıs ayında da uzatılan müzisyenlere destek kampanyasının 1 ay daha uzatıldığını ve müzisyenlere Haziran ayında tek seferlik 3 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı.

TOPLAM DESTEK MİKTARI 250 MİLYON LİRAYA ULAŞACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi hesabından yapılan resmi açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Müzik emekçilerimiz için 'Müzik Susmasın' sloganıyla başlattığımız proje desteği haziran ayında tek seferde 3 bin lira ödemeyle devam ediyor. Toplam destek miktarını yaklaşık 250 milyon liraya ulaştırmış olacağız"

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzisyenlere 3 bin liralık destek paketinin süresini 1 ay daha uzattı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732