KÜÇÜKÇEKMECE’DE ATIK YAĞLAR GERİ KAZANDIRILIYOR

Daha yaşanabilir ve sağlıklı bir kent için çevre koruma hizmetlerini sürdüren Küçükçekmece Belediyesi, doğaya sayısız hasar veren kirlilik kaynaklarından bitkisel atık yağları, evlerden toplayarak geri kazanımını sağlıyor. Küçükçekmece Belediyesi, 2019 yılından günümüze 156.238 kg atık yağı toplayıp geri dönüştürerek, hem doğaya hem de geleceğe önemli bir katkı sağladı.

Yayın: 02 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 02.03.2021 17:10:30
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Çevre bilinci oluşturmak ve geri dönüşüme aktif katılımı artırmak için faaliyetlerine devam eden Küçükçekmece Belediyesi, 5 litre ve üzerindeki atık yağları gelen talepler üzerine vatandaşların evlerinden alarak, biyodizel üretim tesislerine götürüyor. Toplanan atık yağlar  biyodizel üretiminde kullanılarak geri kazandırılıyor.

Atık yağların zararları saymakla bitmiyor

Bitkisel atık yağlar, lavaboya döküldüğünde yer altı sularını kirleterek denizlere, göllere ulaşarak balıkların, kuşların ve diğer canlı varlıkların ölümüne sebep oluyor. Zararları saymakla bitmeyen kullanılmış yağlar, lavaboya döküldüğü zaman kanalizasyon borusu içindeki atıkların yapışmasına ve zamanla borunun daralmasına neden oluyor.

5 litre ve üzerindeki yağlar için talep oluşturabilirsiniz

Atık yağları geri dönüşüm olarak değerlendirmek isteyen Küçükçekmeceliler, 5 litre ve üzerinde biriktirdikleri yağları Küçükçekmece Belediyesi’nin 444 4 360 numaralı çağrı merkezini arayarak, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne verdikleri açık adresle kayıt oluşturabilirler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732