Kovid-19 Salgınından Sonra Yeni Bir Tehlike Kapıda

İngiltere'de Kovid-19 salgını ile birlikte alkol kullanım oranların önemli derecede arttığı ve yetkililerin, alkol bağımlılığını engellemek için çeşitli yollara başvurduğu söylendi.

Dünya Yayın: 15 Eylül 2020 - Salı - Güncelleme: 15.09.2020 22:27:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kraliyet Psikiyatri Üniversitesi'nin yapmış olduğu araştırmaya göre, Kovid-19 salgının başlamasıyla birlikte ülkede çok fazla sayıda yetişkin alkol tüketimini artırdı.

Araştırma neticesinde, haziran ayında 8,4 milyon insanın yüksek risk grubunda içki içtiğini tespit etti. Bu sayı şubat ayında 4,8 milyon idi.

KORONAYI AĞIR GEÇİRME İHTİMALLERİ VAR

Çok fazla içki içmek karaciğere zarar verebiliyor. Aynı zamanda kalp hastalığı ve felç gibi diğer sağlık sorunların riskini artırıyor.

Alkol tüketim yüksek olan kişilerin Kovid-19'a yakalanmaları durumunda ciddi komplikasyonlar geliştirme olasılığı daha yüksek.

HAREKETE GEÇİN ÇAĞRISI

Üniversite, hükümete bağımlılıklarla alakalı kamu harcamalarını artırmasını tavsiye etti. Üniversitenin Bağımlılıklar Fakültesi Başkanı Prof. Julia Sinclair, konuya dair yapmış olduğu değerlendirmede şunları söyledi:"Uyuşturucuya bağlı ölümler ve alkole bağlı hastane başvuruları Kovid-19'dan önce zaten tüm zamanların en yüksek seviyesindeydi. Hükümet hızlı hareket etmezse bu sayılar katlanarak giderek artacağını göreceğiz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732