Kovid-19’a Yakalandı Bir Hafta Boyunca Görme Yetisini Kaybetti

25 yaşında olan ve hiçbir kronik hastalığı bulunmayan Kübra Aslankılıç genç hemşire çalışmış olduğum hastanede Kovid-19'a yakalandım.

Yaşam Yayın: 16 Ağustos 2020 - Pazar - Güncelleme: 16.08.2020 15:45:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

"Bana bir şey olmaz" diyenlerle aynı durumda olan Aslankılıç, virüs'den dolayı görme duyusunu kaybedip bir hafta boyunca hiçbir şey göremedi.

Çalışmış olduğu hastanede Kovid-19'a yakalanan ve tedavi sürecinde görme duyusunu kaybedip bir hafta boyunca hiçbir şey göremeyen Hemşire Kübra Aslankılıç yaşadıklarını anlattı.

5'İMİZ DE KOVİD-19 A YAKALANDIK

Aslan kılıç yaşamış olduklarıyla alakalı şunları söyledi:"Biz 6 kişi başlamıştık Kovid servisine. Tüm kalp ve damar cerrahisi servisi gönüllü olarak çıkıp Kovid-19 servisine başladı.

Pandeminin 20'inci gününde 5'imiz Kovid'e yakalandık. 5'imiz de hastanede yattık.

SABAH UYANDIM HİÇBİR ŞEY GÖRMÜYORDUM

Hastalığın 5'inci gününde aslında iyileşip değerlerin toparlayıp taburcu olmam gerekirken sabah uyandım hiç bir şey görmüyordum. Görme tamamen kayıp. Sadece bir ışık ve gölge görüyorum.

Tabi çok tedirgin oldum. Göremediğimi fark edince ağlamaya başladım. Arkadaşlarım doktorları çağırdı. Acilen radyolojiye indim emar çekildim. İlaçlı emarda gözümün arka sağ bendinde bir problem olduğu tespit edildi.

Bunun sonrasında ilaca bağlı olarak, bir reaksiyon olarak görmemde bir problem olduğu düşünüldü.

3 DUYU ORGANIMI KAYBETTİM

Yaşı genç olan ve hiçbir kronik hastalığı bulunmayan Kübra Hemşire, "Bana bir şey olmaz" diyenlerle aynı durumda olmasına rağmen görme, tat alma ve koku alma duyularını tamamen kaybettiğini söyledi.

7 gün hiçbir şey göremediğini söyleyen Aslankılıç, hastalık zamanını "Yaşamamak gibi bir şey" diyerek tanımladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732