Koronavirüs ve grip arasındaki en temel fark açıklandı!

Koronavirüs salgınının özellikle griple karıştırıldığı bu dönemlerde vatandaşlar koronavirüs ve grip arasındaki farkları araştırmaya başladı. Konuyla ilgili ilgi çekici açıklama Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Belgin İkidağ tarafından geldi.

Sağlık Yayın: 08 Aralık 2020 - Salı - Güncelleme: 08.12.2020 00:06:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Dünyayı kısa süre içerisinde etkisi altına alan koronavirüs salgınına ek olarak mevsimsel hastalıklar da baş göstermeye başladı. Ancak bu dönemde vatandaşlar grip ve koronavirüs arasındaki farkları merak ediyor. Göğüs Uzmanı Dr. Belgin İkidağ yapmış olduğu açıklamasında koronavirüs ve grip arasındaki farklılıkları açıkladı.

1390158.jpg

HER İKİ VİRÜSÜN DE ORTAK BELİRTİLERİ

Dr. İkidağ, yapmış olduğu açıklamasında koronavirüs, kış mevsimi ile kendini daha fazla htirmeye başladığını belirterek, şu ifadeyi kaydetti:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs kış mevsiminin gelmesiyle birlikte etkisini daha fazla htirmeye başladı. Havaların soğumasıyla insanlar kapalı ortamlarda bulunmaya başladı. Bu durum virüsün bulaşma riskini de artırdı. Ancak korona virüs özellikle kış aylarında artış gösteren grip ile karıştırılabiliyor. Her iki virüsün de ortak belirtileri ateş, öksürük, nefes darlığı, halsizlik, boğaz ağrısı, burun akıntısı veya tıkanıklığı, eklem ağrıları ve baş ağrısı olsa da, korona virüste gripten farklı olarak ishal, mide bulantısı, kusma, koku ve tat kaybı, konsantrasyon bozukluğu ve bilinç bulanıklığı görülebiliyor"

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732