Koronavirüs testlerinde flaş gelişme! Bugünden itibaren yeni dönem başlıyor!

Koronavirüs bulaşıp bulaşmadığını belirlemek için yapılan testlerle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Yaşanan flaş gelişmede koronavirüs testlerinde yeni dönem başlayacağı bildirildi.

Sağlık Yayın: 01 Ocak 2021 - Cuma - Güncelleme: 01.01.2021 13:58:31
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Serhan Kurtulmuş tarafından yapılan açıklamada koronavirüs testleri hakkında açıklama açıklama yaptı.

KORONAVİRÜS TESTLERİNDE YENİ GELİŞME!

Açıklamada koronavirüsü idrardan tespit eden bir kit geliştirildiği ve bununla birlikte koronavirüs testlerinde yeni döneme geçileceği bildirildi. Yapılan çalışmaya göre 15 saniyede sonuç alınabilirken bazı klinik semptomlarında Covid-19'dan mı yoksa başka bir enfeksiyon kaynağından mı kaynaklandığı tespit edilebiliyor.

 

650x344-ozel-hastanelerde-koronavirus-test-ucreti-ne-kadar-ozel-saglik-kuruluslarinda-corona-virus-covid-19-testi-kac-tl-1604672890018.jpg

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Uzmanı Dr. Mehmet Serhan Kurtulmuş, "Sars Cov-2 virüsüne özel amino asit ve ikincil mikroprotein yapıların, özel bir reaktan sayesinde idrarda tespiti prensibine dayanan ve bu nedenle adını foaming (köpük) test koyduğumuz bu testi yapma amacımız insanların en hızlı ve en doğru şekilde Kovid-19 açısından taranmasının sağlanmasıdır.Bu sayede virüs yükü olanların hızlıca tedaviye alınabilmesi, virüs yükü olmayanların da günlük olağan hayatlarına devam etmeleri suretiyle iş gücü kayıplarının olmaması, tedavi gören hastaların da tedavi süreçlerinin kolayca kontrol edilebilmesidir. Test bu konudaki ilk idrar testi ve 15 saniyede sonuç verebiliyor."  dedi.

 

korona-testi-kac-para-ucuz-korona-testi.jpg

Öte yandan Uzmanı Dr. Mehmet Serhan Kurtulmuş testin yapılışına ilişkin de şu bilgileri verdi:

Vücutta bulunan virüs yükünü belirleyen bu testi yapmak ise çok kolay. Test kitinde bulunan idrar kabına bir miktar idrar koyuyorsunuz. Test kiti içerisinde yer alan ve özel bir reaktan içeren vakumlu tüpü idrar kabının üzerinde bulunan alana yerleştiriyorsunuz.Tüpe belirtildiği şekilde yeteri kadar idrar geldikten sonra, 15 saniye aşağı yukarı yönde iyice çalkalıyorsunuz.

111406587-gettyimages-1207596258.jpg

Test tüpünde oluşan köpük miktarını, tüp üzerinde yer alan renk skalasına göre değerlendiriyorsunuz.Bu sayede herhangi bir semptomunuz yoksa bile vücudunuzda virüs yüküolup olmadığını kontrol edebiliyorsunuz. Eğer bazı klinik semptomlarınız varsa da bunun Kovid-19'dan mı yoksa başka bir enfeksiyon kaynağından mı kaynaklandığını tespit edebiliyorsunuz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732