Koronavirüs risk haritasında kırmızı olabilecek iller açıklandı!

Koronavirüs salgını kapsamında bir süredir Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan koronavirüs risk haritasına ilişkin Bilim Kurulu Üyesi'nden kritik bir açıklama geldi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Mustafa Hasöksüz risk haritasında kırmızıya dönmesi beklenen illeri sıraladı.

Gündem Yayın: 14 Mart 2021 - Pazar - Güncelleme: 14.03.2021 17:42:20
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 4 renkli koronavirüs risk haritasına göre illerin alacağı tedbirler de değişiyor. Kırmızı (Yüksek Riskli İller), Turuncu (Yüksek Riskli İller), Sarı (Orta Riskli İller) ve Mavi (Düşük Riskli İller) olarak ayrılıyor. 2 hafta önce yayımlanan tablonun yarın kabine toplantısı ile birlikte yenisinin duyurulması bekleniyor.

MAVİ VE SARILAR AZALACAK

 

Ancak Bilim Kurulu Üyesi Prof. Mustafa Hasöksüz yapmış olduğu açıklamasında sarı ve mavi renkli illerin azalacağı, turuncuların kırmızıya döneceğini ve kırmızıların da artacağını ifade etti.

BU İLLER KIRMIZIYA DÖNECEK

 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, ‘İllere göre risk durumu’ haritasına ilişkin, yapmış olduğu değerlendirmesinde “Renklendirilmiş haritada baktığımızda sarı ve mavilerin azalacağını, turunculardan kırmızıya döneceğini göreceğiz. Özellikle Marmara Bölgesi’nde İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kocaeli gibi illerimiz kırmızıya dönecek gibi duruyor” ifadesini kullandı.

 

KARADENİZ’DE DE DURUMLAR KÖTÜ

Karadeniz’de de artış gösteren koronavirüsün, mutasyonla bağlantılı olabileceğine değinen Hasöksüz, bölgedeki durumu şu şekilde değerlendirdi:

“İngiltere varyantının yaygınlığı maalesef günlük vaka artışına ve haritadaki renklerin kötüye gitmesine neden olacak gibi görünüyor. Karadeniz’de günlük vakaların çok yüksek olmasındaki en önemli etken, o bölgede İngiltere tipi mutantının olmasından dolayı” diyen Hasöksüz, “Bu varyantın ikinci bir özelliği daha var. Varyant virüslerle birlikte aile içinde 1 kişi 3-4 kişiye bulaştırır hale geldi. En tehlikeli kısım toplu taşıma içinde seyahat edenlerin, kapalı alandaki restoran ve kafelerdekilerin kurallara uymaması durumu”

AVRUPA’DA BENZER DURUMU YAŞIYOR

Avrupa’da da salgının şu anda benzer durumda olduğunu ifade eden uzman isim, aşılama takviminin hızlanması gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

“Avrupa’da benzer bir olayı yaşıyorlar. Bu rakamların tutulabilmesi için tek yönlü önlemler yeterli gelmiyor. Aşılama takviminin hızlanması gerekiyor. Biz 10 milyonu geçen bir aşılama yaptık, önümüzdeki günlerde vatandaşlarımız biraz daha gayret etseler vaka sayılarını biraz daha aşağıya çekebileceğimizi düşünüyorum”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732