Koronavirüs haritasında rengi mavi olan illerde normalleşme başlıyor! Şu anda 2 il mavi!

Koronavirüs salgınına karşın geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda 1 Mart tarihinden itibaren normalleşme adımları atılmaya başlanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca2nın haftalık olarak yaptığı paylaşımlara göre illerin riski durumu da belli olacak.

Gündem Yayın: 19 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 19.02.2021 15:00:10
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Risk durumu mavi olan illerde normalleşme başlayacak. Bakan Koca bu kapsamda 2 ili işaret etti. Peki, hangi illerde normalleşme başlayacak?

4 RENKLE İFADE EDİLİYOR

 

Bakan Koca, açıklamasında illeri mavi, sarı, turuncu ve kırmızı olarak kategorize edeceklerini ve bu kapsamda şu anda 2 ilin risk durumunun mavi olduğunu belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Mart ayından itibaren normalleşmenin başlayacağını belirterek, müjdeyi duyurmuştu. Erdoğan, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, “İllerimizi düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Restoran kafeler için yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacak. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma kısıtlamasını illerdeki duruma göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz” demişti.

 

HANGİ İLLER MAVİ RENK?

Mavi kategoride hangi illerin olduğu merak konusu oldu. Şu anda Hakkari ve Şırnak illerinin mavi kategoride olduğu belirtildi. Bu illerde önümüzdeki günlerde restoran, kafe ve sokak kısıtlamalarının kaldırılabileceğinin sinyali verildi.

 

VAKA SAYILARINA GÖRE RENK DURUMU NASIL OLACAK?

Vaka sayılarına göre renk durumu da merak konusu oldu. İşte renk durumuna göre vaka sayıları:

100 binde 10’un altında vaka: MAVİ

100 binde 11 – 35 arasında vaka: SARI

100 binde 36 – 100 arasında vaka: TURUNCU

100 binde 100’ün üzerinde vaka: KIRMIZI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732