Koronavirüs aşısı ile ilgili 81 ile resmi yazı gönderildi!

Koronavirüs aşılama süreci ile ilgili koronavirüs aşısı yapacak kurumlar ve birimler hakkında 81 ilde Sağlık Bakanlığı tarafından resmi yazı gönderildi.

Sağlık Yayın: 05 Ocak 2021 - Salı - Güncelleme: 05.01.2021 14:36:10
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Koronavirüs aşısı nasıl olacak? Koronavirüs aşı randevusu mu alınacak? soruları son günlerde sıkça sorulmaya başlanırken Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin Sağlık Müdürlüklerine koronavirüs aşısı ile ilgili resmi yazı yollandı.

KORONAVİRÜS AŞISI YAPACAK BİRİMLER KURULACAK

Koronavirüs aşısı ile ilgili yazıda koronavirüs aşılarının Aile Sağlığı Merkezleri ile kamu, özel ve üniversite hastanelerinde oluşturulacak Covid-19 aşı uygulama birimlerince yapılacağı bildirildi.

2020/02/21/koronavirus.jpg

KORONAVİRÜS AŞISI İÇİN RANDEVU ALINACAK

Ayrıca koronavirüs aşısı olacak vatandaşlar bu birimlere MHRS sistemi üzerinden alacakları randevu ile başvurabilecekler.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin Sağlık Müdürlüklerine koronavirüs aşısı ile ilgili gönderilen yazı şöyle:

“Bakanlığımızca uygulanacak olan Covid-19 aşısı, Aile Sağlığı Merkezleri ile kamu, özel ve üniversite (Kamu/Vakıf) hastanelerinde oluşturulacak Covid-19 aşı uygulama birimlerince yapılacaktır. Aşı olacak vatandaşlarımız ise bu birimlere MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) sistemi üzerinden alacakları randevu ile başvuracaklardır. Hali hazırda MHRS üzerinden Aile Sağlığı Merkezlerine ve Bakanlığımıza bağlı kamu hastanelerine randevu verilmektedir.

Covid-19 aşısı uygulama süreciyle birlikte ilk defa özel ve üniversite (Kamu/Vakıf) hastaneleri de MHRS sistemine dahil edilmiş olacaktır. Dolayısıyla aşı uygulamasının MHRS sistemi üzerinden randevulu bir şekilde yapılması için sistemde kayıtlı olmayan özel ve üniversite hastaneleri de MHRS sistemine tanımlanacaktır. Bu kapsamda MHRS işlemlerini yürütebilecek yetkinliğe sahip bir personelin MHRS sorumlusu olarak Bakanlığımıza bildirilmesi gerekmektedir.

Bu doğrultuda özel ve üniversite hastanelerinin hem MHRS’ye tanımlanması hem de kullanıcıların eğitimi için, irtibata geçilecek ve koordinasyonu sağlayacak hastane MHRS sorumlusu bilgilerinin, özel ve üniversite hastanelerinde görevli TSİM (Temel Sağlık İstatistikleri Modülü) yetkilileri tarafından aktif.saglik.gov.tr adresinde bulunan ‘MHRS Sorumlusu Tanımlama’ ekranına tanımlanması gerekmektedir.”

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732