Korkutan uyarı! 7,8 büyüklüğünde deprem geliyor!

Türkiye, deprem kuşağında olan ve sık sık bu gerçekle yüzleşen bir ülke. Geçtiğimiz hafta İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında deprem gerçeği bir kere daha gündeme geldi. Prof. Dr. Ahmet Ercan yapmış olduğu açıklamasında kritik bir depreme haritası çıkartarak, 100 yıl içerisinde 6,6 büyüklüğünden daha şiddetli depremlerin yaşanabileceği konusunda şimdiden uyarılarda bulundu.

Gündem Yayın: 08 Kasım 2020 - Pazar - Güncelleme: 08.11.2020 15:57:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Yaşanan deprem sonrasında yaptığı açıklamalarıyla gözlerin çevrildiği Prof. Dr. Ahmet Ercan, 10 yıldır bu bölgede deprem olacağını tekrar etmiş ve İzmir depreminden 3 gün önce bu uyarısını bir kere daha yinelemişti.

3 GÜN ÖNCEDEN YAPILACAK BİR ŞEY YOKTU

İzmir'de meydana gelen depremde, yapılan uyarılara rağmen yıkımı önleyebilecek bir şey olmadığını (3 gün önceden) belirterek, bu yapımların uzun vadede yapılabileceğini ifade etti. Genel olarak yerleşimin şehrin çevresini saran dağlara yapılmasını gerektiğinin altını çizen Ercan, son dönemlerde Sisam üzerinde yığılmalar başladığını ifade ediyor.

 

ZEMİN YAPILAŞMAYA UYGUN MU?

Ercan, bina yapımının en sona bırakılması gerektiğini ve bir bina yapılmadan önce zeminin yapılaşmaya uygun olmup olmadığının araştırılması gerektiğini burguluyor. Bunun için de mutlaka bir jeofizik mühendisinden bilgi almak gerekiyor.

GEMLİK 7,8

Uzun zamandır beklenen büyük depreme ilişkin rakamları belirten Ercan, Gemlik 7,8 İstanbul 7,2 ve Kocaeli için 7,4 ifadelerini kullandı. Büyük deprem için ise tarihi 2045 yılına işaret eden deprem uzmanı tarihte 5 - 10 yıl kayma olabileceğini de ifade etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732