Komuta kademesi bayram sabahını Edirne'de karşıladı

Daha önce bayram sabahlarında doğu ve güneydoğudaki sınırlarda bulunan komuta kademesi bu bayram Edirne'deydi. Yunanistan'la son zamanlarda gerilen ilişkiler nedeniyle anlamlı olarak değerlendirilen ziyarette Bakan Akar "Önümüzdeki günlerde Ankara'da Yunanlı komşularımızla bir toplantı yapmayı bekliyoruz" dedi.

Gündem Yayın: 31 Temmuz 2020 - Cuma - Güncelleme: 31.07.2020 11:32:06
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

Yunanistan'la son günlerde gerilen ikili ilişkilerin ardından komuta kademesinden stratejik bir hamle geldi. Dün akşam Edirne'ye giden ve geceyi Edirne'de geçiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile bayram namazını kılmak için yürüyerek Selimiye Camisi'ne geldi.

Bayram namazının ardından cami çıkışında yoğun sevgi gösterileriyle karşılaşan Akar, vatandaşlarla bayramlaştı, küçük bir çocukla sohbet etti.

"MEHMETÇİK 'HUDUT NAMUSTUR' ANLAYIŞIYLA GÖREV YAPIYOR"

Akar, gazetecilerin ziyaretine ilişkin sorusu üzerine, "Daha önce yaptığımız plan çerçevesinde bu özel, önemli ve anlamlı günde Edirne'ye geldik. Bu planlı bir faaliyetimiz ve bu plan çerçevesinde bayramda buradayız" diye konuştu.

Kurban Bayramı'nda vatandaşlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Akar, şunları söyledi: "Buradaki görevli komutan arkadaşlarımızdan çalışmalarımızla ilgili bilgiler aldık. Onların başarılı faaliyetlerini görüyoruz ve onlarla gurur duyuyoruz. Mehmetçik karada, denizde, havada olduğu gibi burada da 'hudut namustur' anlayışıyla hudutlarımızın beklenmesi konusunda büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor. Büyük bir memnuniyetle, güvenle buradan ayrılacağız."

Son Dakika: Komuta kademesi bayram sabahını Edirne'de karşıladı

"İLİŞKİLERİMİZİ İYİ KOMŞULUK İLİŞKİLERİ ÇERÇEVESİNDE YÜRÜTMEKTEN YANAYIZ"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini anlatan Akar, şöyle konuştu: "İyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde tüm komşularımızla, Yunanistan ile Bulgaristan ile çalışmalarımız sürmekte. Dolayısıyla buradaki faaliyetlerimizin iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde yürümesinden yanayız. Bunun için yapılması gereken ne varsa yaptık yapıyoruz. Dolayısıyla görüşmelerimiz devam edecek. Buradaki faaliyetlerimizle alakalı ülkemizin, milletimizin hakkını, hukukunu buradaki Mehmetçik korumak ve kollamak konusunda son derece azimli ve kararlı.

"ARKADAŞLARIMIZIN GÖREVLERİNİ BAŞARIYLA SÜRDÜRMELERİNDEN SON DERECE MEMNUNUZ"

Sadece burada değil, Edirne'den Van'a kadar yurt içinde ve sınır ötesinde Mehmetçik gerçekten karada, denizde, havada tüm faaliyetlerini devam ettiriyor. Çok şükür şu ana kadar büyük bir başarıyla devam etti. Mehmetçiğin fedakarlığı, kahramanlığı ve tabii ki asil milletimizin, Türk Silahlı Kuvvetlerine duyduğu sevgi, güven ve duasıyla, ondan aldığımız ilhamla görevlerimizi yapmaya devam ediyoruz. Burada aldığımız bilgiler, gördüklerimizle arkadaşlarımızın büyük bir başarıyla görevlerini azim ve kararlılıkla sürdürdüklerini müşahede ettik, bundan dolayı son derece memnunuz."

Son Dakika: Komuta kademesi bayram sabahını Edirne'de karşıladı

"YUNAN KOMŞULARIMIZLA BİR TOPLANTI YAPMAYI BEKLİYORUZ"

Tüm çalışmaları büyük bir ciddiyet ve hassasiyetle sürdürdüklerini ifade eden Akar, "Önümüzdeki günlerde Ankara'da Yunanlı komşularımızla bir toplantı yapmayı bekliyoruz. Bu ve benzeri toplantılarla sorunları çözmeye çalışıyoruz.Çalışmalarımız bu yönde sürüyor." dedi.

"SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ"

Sözlerinin sonunda tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayan Akar, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimiziebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyor, aziz şehitlerimizin değerli aile bireylerinin, kahraman gazilerimizin ve kıymetli ailelerinin, bu bayram gününde aile ve sevdiklerinden uzakta büyük fedakarlıklarla görev yapan kahraman silah ve mesai arkadaşlarımın ve sizlerin ve ailelerinizin Kurban Bayramı'nı bir kez daha kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum." diye konuştu.

Açıklamalarının ardından "gurbetçi" olduğunu belirten bir kişi Akar'ın yanına geldi ve"sizlerle gurur duyuyoruz." diyerek, sevgi gösterisinde bulundu.

Son Dakika: Komuta kademesi bayram sabahını Edirne'de karşıladı

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732