Kızının regl olduğunu duyurduğu için tepki çeken Ceyda Düvenci, eleştirilerin ardından geri adım atmadı

10 yaşındaki kızının ilk kez regl olduğunu duyurduğu için tepki çeken oyuncu Ceyda Düvenci, eleştirilere cevap vererek "Haftaya kızım için Anadolu'dan günümüze ulaşan kıymetli ritüellerle kutlama yapacağım" dedi.

Yayın: 19 Ocak 2021 - Salı - Güncelleme: 19.01.2021 16:06:43
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Başarılı oyuncu ve sunucu Ceyda Düvenci, sosyal medya hesabından 10 yaşındaki kızının ilk kez regl olduğunu duyurdu. Düvenci'nin paylaşımı kısa sürede tepki çekerken birçok sosyal medya kullanıcısı "Kızınızın özelini bu şekilde paylaşmanız çok yanlış" yorumunu yaptı.

"KIZIM İÇİN PARTİ DÜZENLEYECEĞİM"

Tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından Instagram hesabından açıklama yapan oyuncu, "Aynı fikre sahip olmasak da kıymet verdiğim, zaman ayırıp önem ve emek vererek yazdığım tüm cümlelerine cevabımı paylaşmak istedim diyerek şunları söyledi:

 

"Benim için güçlü bir kız çocuğu; önce kendini ve bedenini seven, kendine dair her değişimine kıymet veren, kendi ile ilgili her şeyle gurur duyan, duygularına ve özüne şefkat duyan, kendi fikirleri olan, başkaları için yaşamayan, ailesinden kıymet gören ve her güzel anını kutlayabilendir. Haftaya kızım için Anadolu'dan günümüze ulaşan kıymetli ritüellerle kutlama yapacağım. Çünkü artık bir genç kız. Artık çocuk değil. Bedenini doğru anlaması ve sahip çıkabilmesi için, kendine kıymet vermesi için yapacağım bu ritüeli..."

Kızının regl olduğunu duyurduğu için tepki çeken Ceyda Düvenci, eleştirilere cevap verdi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"EVLATLARIMIN HER DEĞİŞİMİ HAFIZALARA KAZIYACAĞIM"

"Her evlat değişir, dönüşür... Regl olur, sünnet olur, mezun olur, aşık olur, evlenir gelin-damat olur, anne-baba olur. Tüm bu dönüşüm anları kıymetli ve kutlanasıdır ve tüm bu kutlama ritüelleri atalarımızdan bize mirastır. Bir çocuğun kendini koruyabilmesi, dokunulmazlığının önemini fark etmesi, ailesinden gördüğü kıymetle oluşur. Evlatlarımın her gelişimi anne olarak benim için çok önemli ve kıymetli. Ve son nefesime kadar tüm küçük ya da büyük anlarını en kıymetli anlar olarak hafızalarına kazımak en önemli görevim."

Kızının regl olduğunu duyurduğu için tepki çeken Ceyda Düvenci, eleştirilere cevap verdi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"KIZIM REGL OLDUĞU GÜNÜ KUTLADIĞI İÇİN UTANMAYACAK"

"Melisam yıllar sonra büyüdüğünde, ilk regl olduğu bu özel günü hatırladığında, yanağı sızlamayacak, kalbi çiçek açacak. Genç kızlığa ilk adım attığı günün ne kadar kıymetli olduğuna bir kez daha emin olduğu bir gün olacak zihninde... Genç kızlığının kıymetini teslim ettiğim kızım, kendi kıymetini ne olursa olsun unutmayacak. Ve en önemlisi utanmayacak..."

"EVLATLARIM İÇİN ATTIĞIM HER ADIMDA İZİN ALIYORUM"

"Bunları neden paylaştığım sorularınıza gelince çünkü ben okuyan ve kendini sürekli geliştirme gayretinde olan ve tüm öğrendiğim güzellikleri sizlerle paylaşmayı seven bir anneyim. Çünkü ben başından beri tüm kalbimle hayatımın özel anlarını sizlerle paylaşmayı seven, güzelliklerin paylaşıldıkça çoğaldığına ve hüzünlerin paylaşıldıkça hafiflediğine inanan biriyim. Çünkü ben hayattaki tüm güzelliklerin ve tüm özel anların kıymetini sizlere hatırlatmak isteyen biriyim. Ve evlatlarım adına attığım her adım için onlardan izin alan bir anneyim. Unuttuklarınızı hatırlatmak, ezberlerinizi bozmak, evlatlarınıza haklarını teslim etmeniz için paylaştıklarımı önemsiyorum. Tüm çocuklar onurlandırılmayı hak eder. Utanmayın, onurlandırın ben öyle yapıyorum."

Kızının regl olduğunu duyurduğu için tepki çeken Ceyda Düvenci, eleştirilere cevap verdi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732