Kısa çalışma ödeneği alanlara kötü haber! Emekli durumunu etkileyecek!

Koronavirüs salgınından dolayı iş yerlerine tanınan ve işçilerin faydalandığı kısa çalışma ödeneği ile ilgili olarak kısa çalışma ödeneği alanları etkileyecek bir durum açıklandı.

Ekonomi Yayın: 11 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 11.02.2021 13:38:52
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kısa çalışma ödeneği vatandaşların iş yerleri kapalıyken yaşamlarını sürdürmek için iş yerleri tarafından işçilere devlet ile yapılan anlaşmanın ardından verildi.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ALANLARA KÖTÜ HABER!

Kısa çalışma ödeneği alanları yakından ilgilendiren açıklama Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya’dan geldi.

 

PRİM GÜNLERİ EKSİK OLACAK!

“Kısa çalışma ödeneği pandeminin hayatımıza girmesiyle 2020 yılının mart ayından itibaren çalışma hayatımızda uygulanmaya başladı. ” diyen Kaya, “Kısa çalışmadan yararlanan çalışanlarımızın ise emeklilikle ilgili gerekli olan primleri yatırılmadığı için, pandemi döneminde kısa çalışmadan yararlanılan süre kadar emeklilikle ilgili prim günleri eksik kalmış olacak.” ifadelerini kullandı.

FAZLA ÇALIŞMAK ZORUNDA OLACAKLAR

 

“Emeklilikle ilgili prim gün sayısına ihtiyacı olmayan çalışanlarımıza ise kısa çalışma ödeneğinin herhangi bir etkisi söz konusu değil.” şeklinde konuşan Kaya, “Çalışanlar kısa çalışma ödeneği sona erdikten sonra eksik kalan günleri eğer bir yasal düzenleme yapılıp geriye yönelik borçlanma çıkarılmazsa, emeklilik günlerinden saydırabilmesi için daha fazla çalışmak durumuyla karşı karşıya kalacaklar” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732