KİMSE MİLLİ DUYGULAR ÜZERİNDEN BENİMLE BU TARZ BİR İLİŞKİYE GİRMEYE KALKMASIN”

İMAMOĞLU’NDAN “EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ” AÇIKLAMASI:

Gündem Yayın: 18 Mart 2021 - Perşembe - Güncelleme: 18.03.2021 16:43:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zeytinburnu Abay Kunanbayoğlu Meydanı için düzenlenen açılış töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu’na, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 106’ıncı yıldönümü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği’nde düzenlenen tören sonrasında bir vatandaşın kendisine yönelik tepkisi soruldu. Şehitlikte herhangi bir tatsızlık yaşanmadığını belirten İmamoğlu, soruyu, “Ben, orada, yüzlerce şehit ailesiyle, gazi ailesiyle, gazilerimizle kucaklaştım, dertleştim. Benimle, milli duygular üzerinden kimse bu tarz bir ilişkiye girmeye kalkmasın” şeklinde yanıtladı.

ZEYTİNBURNU / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu, yapımı tamamlanan Zeytinburnu’ndaki “Abay Kunanbayoğlu Meydanı” açılış töreni öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, “Sabah, şehitlikte yaşanan tatsızlıkla ilgili…” şeklinde başlayan soruya, “Hiçbir tatsızlık olmadı. Ben, yüzlerce şehit yakını, gazi yakınıyla kucaklaştım, dertleştim; acılarımızı paylaştık. Bir vatandaşın, bence münasebetsiz bir girişimi oldu. Ben, kendisinin önce, ‘Konuşmak istiyorum’ dediğine, ‘Konuşalım, bekleyin’ diye cevap verdim. Sonra, orada bağırarak şov yapmaya gayret gösterdi. Yapacak bir şey yok. Kimdir, bilmiyorum; bakılır. Ama ben, orada yüzlerce şehit ailesiyle, gazi ailesiyle, gazilerimizle kucaklaştım, dertleştim. Benimle, milli duygular üzerinden kimse bu tarz bir ilişkiye girmeye kalkmasın” yanıtını verdi.

“ALLAH HİÇ KİMSEYİ ADİL OLAMAYAN BİR YARGILAMAYLA MUHATAP ETMESİN”

Bir soru üzerine eski Ordu Valisi’ne hakaret ettiği iddiasıyla açılan davada hakkında çıkan para cezası kararına değerlendiren İmamoğlu “Hukuka herkesin ihtiyacı var. Bir sanık olarak da ihtiyacı htim. Ama bir karar verildi, itirazımız devam edecek. Bu karara karşıyız. Çünkü hiçbir kusurumuzun olmadığını biz biliyoruz. Allah hiç kimseyi adil olamayan bir yargılamayla muhatap etmesin. Bence adil olmayan bir yargılamayla karşı karşıya kaldık, ama süreci takip edeceğiz. İstinaf aşaması var, daha sonra Yargıtay aşaması var” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732