Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili en güçlü sinyal

Kılıçdaroğlu'nun canlı yayın sırasında gelen bir soru üzerine yaptığı açıklamaya, "Ben seçildiğimde" kelimeleriyle başlayarak yanıt vermesi, Cumhurbaşkanı adaylığı sinyali olarak yorumlandı. Kılıçdaroğlu, açıklamalarının devamında, "Seçildiğim zaman hakaret etmemek kaydıyla her türlü eleştiriyi yapacaklar, ben de o eleştirilerden ders alacağım" diye devam etti.

Gündem Yayın: 22 Mayıs 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 22.05.2021 21:49:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitch yayıncısı Jahrein'in kanalına konuk oldu. CHP lideri yayın sırasında hem Jahrein'in sorularını yanıtladı hem de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP liderinin canlı yayın sırasında kullandığı kelimeler ise Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilişkilendirildi.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN SİNYAL OLARAK ALGILANDI

Kılıçdaroğlu, gençlerle ilgili gelen bir soru üzerine yaptığı açıklamaya, "Ben seçildiğimde" kelimeleriyle başladı. CHP liderinin açıklamasına bu sözlerle başlaması, Cumhurbaşkanı adaylığı konusundaki en güçlü sinyal olarak yorumlandı.

"BEN SEÇİLDİĞİMDE HER TÜRLÜ ELEŞTİRİYİ YAPACAKLAR"

Kendisinin seçilmesi durumunda gençlerin, hakarete girmemek şartıyla her eleştiri yapmasına müsaade verileceğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Gençliği nasıl mutlu edeceğimiz zor bir soru çünkü herkesin mutluluğu için farklı bir çıta var. Ama temel noktalar var. İlk olarak bu gençlik özgürlük istiyor, attığı tweet yüzünden sabah 5'te kapısına polis gelsin istemiyor. Seçildiğim zaman hakaret etmemek kaydıyla her türlü eleştiriyi yapacaklar, ben de o eleştirilerden ders alacağım" dedi.

"GENÇLER İÇİN KDV, ÖTV İNDİRİMİ YAPILACAK"

Partisinin gençlere yönelik vaatlerini de sıralayan Kılıçdaroğlu, "Gençlerin tümüne sözüm; konsol mu, cep telefonu mu elektronik ne alacaklarsa, gençler için KDV, ÖTV indirimi yapılacak. Üniversitede okuyan gençlerimiz var, bir yılda yurt sorununu çözeceğim" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun "Ben seçildiğimde" ifadesini kısa sürede fark eden Jahrein'in "Gaf mı yaptınız, gerçek mi söylüyorsunuz" diye sordu. Kılıçdaroğlu bu sorunun üzerine, "Ben partim adına konuşuyorum, bireysel konuşmuyorum" cevabını verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732