Kemal Beyatlı yeniden Irak Türkleri Derneği Genel Başkanlığına Seçildi

Kemal Beyatlı yeniden Irak Türkleri Derneği Genel Başkanlığına Seçildi Covid-19 kısıtlamalarının hafiflemesiyle Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi İstanbul’da 38. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Fatih Küçük Ayasofya’da bulunan Hoca Ahmet Yesevi Vakfının bahçesinde gerçekleşen 38. Genel Kurul Toplantısına üyeler tarafından yoğun katılım sağlandı.

Yayın: 28 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 28.06.2021 10:12:11
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
Takip EtGoogle News
Kemal Beyatlı yeniden Irak Türkleri Derneği Genel Başkanlığına Seçildi
Covid-19 kısıtlamalarının hafiflemesiyle Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi İstanbul’da 38. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.
Fatih Küçük Ayasofya’da bulunan Hoca Ahmet Yesevi Vakfının bahçesinde gerçekleşen 38. Genel Kurul Toplantısına üyeler tarafından yoğun katılım sağlandı.
Toplantının açılış konuşması Eyüp Kerem tarafından yapıldıktan sonra şehitler ve Covid-19 sebebiyle vefat edenler için saygı duruşu ile Fatiha okundu. Katılımcı üyelerin  kimlik tespiti ve imzaları alındıktan sonra gündem doğrultusunda önce Divan Heyeti seçildi. Mehmet Tütüncü’nün Divan Başkanı olduğu Heyete Felahattin Köprülü ile Nazım Terzioğlu yardımcılar olarak iştirak etti.
2019, 2020 ve 2021 yılının ilk 6 aylık faaliyetleri, mali durum, denetleme ve tahmini bütçeler okunup üyeler tarafından onaylandı ibra edildi. Katılımcılara Derneğin faaliyetleri infografik broşürler olarak dağıtıldı.
Derneğin Eskişehir ilinde yeni bir şube, Adapazarı ve İzmir’de birer temsilciliğin açılması oy birliğiyle kabul edildi.
38. Olağan Genel Kurul Toplantısında Divan Başkanı Mehmet Tütüncü tarafından yeni dönem yönetim, denetim ve disiplin kurulları adaylarının listelerini kurula sunması istendi. Seçime tek listeyle Kemal Beyatlı’nın öncülüğündeki Güven Grubu katıldı.
108 üyenin katılımıyla gerçekleşen oylamada 108 oyun da Güven Grubu lehinde kullanıldığı tespit edildi.
Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezin 38. Olağan Genel Kurul Toplantısında Kemal Beyatlı başkanlığındaki Güven Grubu böylece yeniden yönetime geldi.
Sonrasında Derneğin kurucusu ve üyesi olduğu Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu ile Türkmeneli Dernekler Federasyonuna delegelerin listesi okundu ve onayladı.
Toplantının sonunda Kemal Beyatlı, yönetim adına bir teşekkür konuşması yaptı. Üyelerin yanısıra Türkmeneli’den de misafirlerin ağırlandığı toplantı aile fotoğrafıyla sona erdirildi.
Böylece Derneğin 38. Dönemi Kemal Beyatlı’nın başkanlığında Güven Grubuna tevdi edilmiş oldu.
38. Dönem Yönetim Üyeleri:
Kemal Beyatlı
Eyüp Kerem
Saadet Yurdürün
Ümit Göksu
Suhaib Efendioğlu
Mehmet Turan Bayraktar
Nurbala Avcı
Haber: Hakan Dikmen
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732