Karanfiller Zübeyde Hanım için

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, vefatının 98’inci yılında kendi adının verildiği parktaki Zübeyde Hanım Anıtı’nda anıldı.

Yayın: 14 Ocak 2021 - Perşembe - Güncelleme: 14.01.2021 14:16:40
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Lüleburgaz Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Güncer’in de katıldığı anma töreninde karanfiller Zübeyde Hanım Anıtı’na bırakıldı. Anma etkinliğinin ardından konuşan Güncer, “Bu ülkeyi kurtarmış olan bir vatan evladını doğurmuş olan büyük anamızı saygı ve minnetle anıyorum. Onun ilkeleri ve gösterdiği öncülükler doğrultusunda evlatlarımızı yetiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım vefatının 98’inci yıl dönümünde Lüleburgaz’da anıldı. Kendi adının verildiği parktaki Zübeyde Hanım Anıtı’nda düzenlenen anma etkinliğine CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Lüleburgaz Belediyesi Başkan Yardımcısı Leyla Güncer, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Devrim Gündüz, CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu, İYİ Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Nurdan Aksakal, Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, Lüleburgaz Kadın Meclisi Başkanı Nilgün Cebelli ve çok sayıda kişi katıldı. 

 

Karanfil bıraktılar

 

Korona virüs önlemleri nedeniyle kısa süren anma töreninde, kadınlar ellerindeki karanfilleri Zübeyde Hanım Anıtı’na bırakırken etkinliğin ardından Başkan Yardımcısı Leyla Güncer açıklamalarda bulundu. Güncer, “Bu ülkeyi kurtarmış olan bir vatan evladını doğurmuş olan büyük anamızı saygı ve minnetle anıyorum. Onun ilkeleri ve gösterdiği öncülükler doğrultusunda evlatlarımızı yetiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Öncelikle Zübeyde Hanım’ı, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum” dedi. 

 

“Onlara çok şey borçluyuz”

 

Türkiye’nin Zübeyde Hanım ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçlu olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Güncer şöyle devam etti; “Bu ülke onlara çok şey borçlu. Ben onların ışığıyla, onların ilkeleriyle evlatlarımı yetiştiriyorum. Lüleburgaz’dan başlayarak, Türkiye’deki tüm kadınların aynı ışıkla devam etmesini istiyorum. Bu doğrultuda hareket ettiğimizde inanıyorum ki bu ülkeyi aydınlık geleceğe taşıyacak olan kadınlardır.”

   
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732