Kapanan esnaftan su bedelleri alınmayacak

Gerenli: “Esnafımızın yanında olmaya devam edecek”

Yayın: 19 Aralık 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 19.12.2020 13:36:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Lüleburgaz Belediyesi korona virüs nedeniyle iş yeri kapanan esnaftan su, atık su, katı atık bedeli, çevre temizlik vergisi ve okuma ücreti almayacak. Lüleburgaz Belediyesi’nin her zaman esnafın yanında olmaya devam edeceğini söyleyen Belediye Başkanı Murat Gerenli, “Lüleburgaz Belediyesi olarak her zaman halkımızın ve esnafımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Korona virüs salgını boyunca 700’den fazla aileye maddi destekte bulunan, bin 500 aileye erzak yardımı yapan ve en son belediyeye ait kapanan iş yerlerinden kira almama kararı alan Lüleburgaz Belediyesi önemli bir karara daha imza attı. Belediye, ikinci bir karara kadar iş yeri kapanan esnaftan su, atık su, katı atık bedeli, çevre temizlik vergisi ve su okuma ücretini almayacak. Karar esnaf tarafından olumlu karşılanırken konuyla ilgili Başkan Gerenli önemli açıklamalarda bulundu.

 

Dilekçeyle başvurmaları yeterli 

 

Bu kapsamda korona virüs önlemleri nedeniyle iş yerlerinin faaliyeti durdurulan Lüleburgaz esnafı, belediyeye dilekçe ile şahsen başvurabilecek. Yapılan başvurunun ardından söz konusu esnafın kapatılan iş yerlerinin su abonelikleri ikinci bir karara kadar geçici olarak kullanıma kapatılacak. Esnaftan bu süre içinde su bedeli, atık su, katı atık bedeli, çevre temizlik vergisi ve okuma ücreti alınmayacak.

 

“Halkımızın ve esnafımızın yanındayız”

 

Kararla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin korona virüs salgının başladığı günden bu yana halkının ve esnafının yanında durduğunu söyleyerek, “Bu zor günlerde Lüleburgaz Belediyesi olarak her zaman halkımızın ve esnafımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Kentimizde bulunan iş yerlerinde faaliyeti durdurulan esnafımızın, belediyemize dilekçe ile şahsen başvurmaları halinde, ikinci bir karara kadar mevcut iş yeri su abonelikleri geçici olarak kullanıma kapatılacak olup kendilerinden su bedeli, atık su bedeli, katı atık bedeli, çevre temizlik vergisi ve okuma ücreti alınmayacaktır” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732