Kanal İstanbul projesi için imar planları onaylandı ve askıya çıkarıldı

Uzun süredir hükümeti ve İBB'yi karşı karşı getiren Kanal İstanbul projesi hakkında tartışmaları daha da alevlendirecek bir gelişme yaşandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin imar planlarının onaylandığını ve askıya çıkarıldığını duyurdu.

Ekonomi Yayın: 27 Mart 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 27.03.2021 18:05:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çekmeköy Belediyesi'nde gerçekleştirilen durum değerlendirme toplantısına katıldı. İlçe Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'dan devam eden projeler hakkında bilgi alan Bakan Kurum, toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.

"1/100 BİNLİK PLANIMIZI ASKIYA ÇIKARDIK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile hükümeti uzun süredir karşı karşıya getiren Kanal İstanbul projesiyle ilgili konuşan Bakan Kurum, şunları kaydetti:

 

"Kanal İstanbul projesine ilişkin daha önce 1/100 bin, 1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını askıya çıkarmıştık. Vatandaşlarımızdan gelen talepler, belediyelerimizden, kamu kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda yapılan itirazlar doğrultusunda bu itirazları değerlendirdik. 1/100 binlik planımızı geçen hafta itibariyle askıya çıkardık."

"İMAR PLANLARINI ONAYLAMIŞ VE ASKIYA ÇIKARMIŞ BULUNUYORUZ"

Projenin onaylandığını dile getiren Bakan Kurum, "1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını da itirazları değerlendirmek, vatandaşlarımızın sorunlarını problemlerini çözerek İstanbul'umuza değerine değer katacak. Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz. Bu çerçevede inşallah adımlarımızı da hızlı bir şekilde atmak suretiyle güzel İstanbul'umuza, Kanal İstanbul projesini de kazandırıyor olacağız." ifadesinde bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732