Kalitesiz kömüre geçit yok

Antalya Büyükşehir Belediyesi kalitesiz kömüre geçit vermiyor. Yapılan denetimler sonucu İl Mahalli Çevre Kurulu’nun belirlediği kriterlere uygun olmadığı tespit edilen 458 ton kömür il dışına çıkarıldı.

Yayın: 06 Aralık 2020 - Pazar - Güncelleme: 06.12.2020 16:24:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü, Antalya’da tüketilebilecek yakıtların İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı’nda belirtilen kriterlere uygun olup olmadıklarının belirlenmesi amacıyla denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ekipler, havaların soğumasıyla denetimlerini sıklaştırdı. 

İL GİRİŞİNDE DENETİM

Isınma Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı doğrultusunda il girişinde kömür yüklü tır ve kamyonlardan alınan numuneler Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Laboratuvarı’nda analiz ediliyor. Uygunluk belgesi alan kömürler kent içi satış noktalarına dağılırken, kriterlere uymadığı tespit edilenler il dışına çıkarılıyor. 

458 TON KÖMÜR İL DIŞINA ÇIKARILDI

Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekipleri, 2020 yılı içerisinde Antalya’ya kömür getiren 548 tır ve kamyonda denetim gerçekleştirdi. TÜRKAK tarafından akredite edilmiş olunan Büyükşehir Belediyesi Hava Kirliliği Kontrol Merkezi Laboratuvarı’nda 15 bin 809 ton kömür analize tabi tutuldu. Analizler sunucu kalite yönetmeliğine aykırı olan yaklaşık 458 ton kömür il dışına çıkarıldı. Denetim faaliyetleri sonrasında 531 kömür kamyonu ve tırına ise Büyükşehir Belediyesi Uygunluk Belgesi verildi.

BELGESİ OLMAYAN KÖMÜRLERİ ALMAYIN 

Öten yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vatandaşların daha kaliteli bir hava solumaları için Büyükşehir Belediyesi uygunluk belgesi olmayan kömürleri almamaları konusunda uyarıda bulundu. 

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732