Kafe ve restoranların açılışı için tarih verildi!

Koronavirüs salgını döneminde kafe ve restoranlar bir süredir kapılarını müşterilerine kapatmıştı. Vatandaşlar düşen vaka sayıları sonrasında kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? sorusuna cevap arıyor. Bilim Kurulu'ndan açıklama geldi.

Yayın: 25 Ocak 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 25.01.2021 17:00:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kayıpmaz, kafe ve restoranların açılış tarihi için Mart ayını işaret etti. Kafe ve normalleşme adımlarının dışında diğer adımlar bu Perşembe düzenlenecek olan kabine toplantısında değerlendirmeye alınması bekleniyor.

Konuyla ilgili Bilim Kurumu Üyesi Afşin Emre Kayıpmaz tarafından flaş bir değerlendirme geldi.

 

KAFE VE RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Kayıpmaz, yaptığı açıklamasında işletmelerin Şubat ayı sonrasında hastalığın seyrine bakarak açılmasının daha güvenli olacağını belirterek, "En azından Şubat ayını bekleyerek geçirmekte fayda var" dedi.

Uzman isim, açıklamasının devamında kapıda olan mutasyonlu koronavirüs tehlikesinin de altını çizdi.

headline.jpg

AÇILIŞ İÇİN MART AYI İŞARET EDİLDİ

Doç. Dr. Kayıpmaz, normale dönüş aşamasında sadece belirli bir miktar kadar müşterilerin alınmasına izin verilebileceğini ve HES kodu uygulamasının zorunlu olabileceğini belirterek, "Bu da bir aydan biraz daha fazla zaman istiyor. Mart ayında bunların gündeme gelmesi yerinde olacaktır" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732