Kafası karışanlar dikkat! İşte madde madde kalkan kısıtlamaların tablosu

Kontrollü normalleşmede ilk adımlar atıldı; fakat alınan kararlarda illerin risk durumuna göre farklılık olması birçok vatandaşta kafa karışıklığı yarattı. Bu karışıklığı gidermek için hazırlanan tablo ile kısıtlamaların hangi illerde kaldırıldığını veya devam ettiğini derledik. İşte illerin risk durumlarına göre kaldırılan kısıtlamaları...

Gündem Yayın: 02 Mart 2021 - Salı - Güncelleme: 02.03.2021 00:02:33
Editör -
Okuma Süresi: 14 dk.
Takip EtGoogle News

Günlerdir merakla beklenen kademeli normalleşme kararları açıklandı. Ancak kısıtlamaların kademeli olarak kalkması vatandaşlarda kafa karışıklığına neden oldu.

HAFTA SONU KISITLAMASI

Buna göre; hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kalktı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise sadece pazar günü hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Akşam saat 21.00'dan sabah 05.00'e kadar uygulanan sokağa çıkma yasağı tüm illerde bir süre daha devam edecek. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan sokak kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kalktı. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise dışarı çıkma süresi artırılacak.

 

Kafası karışanlar dikkat! Madde madde kalkan kısıtlamaların tablosu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EĞİTİMDE İŞLEYİŞ NASIL OLACAK?

Türkiye'nin tamamında okul öncesi, ilkokul, 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime geçilecek. Düşük ve orta riskli illerde ise ortaokullar ve liselerde yüz yüze eğitim olacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde, ortaokullar uzaktan eğitime devam edecek; liselerde ise yüz yüze sınavlar yapılabilecek.

RESTORAN, KAFE, YÜZME HAVUZU, HALI SAHA

Düşük, orta riskli ve yüksek riskli illerde restoran ve kafeler yüzde 50 kapasiteyle 07.00-19.00 arasında faaliyet gösterecek. Çok yüksek riskli illerde kapalı olacak. Düşük ve orta riskli illerde halı saha ve yüzme havuzu gibi sosyal tesisler 09.00-19.00 saatleri arasında açık olacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerde kapalı kalacak.

KAMU ÇALIŞMA SAATİ

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye'de normale dönecek.

NİKAH VE GENEL KURULLAR

Nikâh ve nikâh merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek. Sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları; düşük, orta ve yüksek riskli illerde, katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek. Çok yüksek riskli illerde icra edilemeyecek.

Kafası karışanlar dikkat! Madde madde kalkan kısıtlamaların tablosu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İLLERİN RENK SINIFLANDIRMASI

Türkiye genelinde iller 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı başta olmak üzere çeşitli kriterlere göre; düşük riskli – mavi, orta riskli - sarı, yüksek riskli - turuncu ve çok yüksek riskli –kırmızı olarak renklerle sınıflandırıldı.

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

UşakŞanlıurfaMardinŞırnakHakkariSiirtBatmanDiyarbakırBitlisVanBingölMuşAğrı, Iğdır.

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

BursaManisaAydınDenizliIsparta, Afyonkarahisar, EskişehirAnkaraÇankırıKarabükBartınKastamonuÇorumYozgatKırşehirNevşehirAdanaHatayGaziantepKahramanmaraşMalatyaSivasElazığTunceliErzincanBayburtErzurum, Kars.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

İstanbulKırklareliTekirdağÇanakkaleİzmirMuğlaAntalyaBilecikKütahyaDüzceBoluZonguldakKırıkkaleKaramanMersinNiğdeKayseriKilisArtvinArdahanYalova, Kocaeli.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)

EdirneBalıkesirBurdurSakaryaSinopSamsunAmasyaTokatOrduGiresunGümüşhaneTrabzonRizeKonya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

Kafası karışanlar dikkat! Madde madde kalkan kısıtlamaların tablosu

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732