Kadın Girişimcilere 25 ve 40 Bin TL. Hibe Projesi

Kız Kardeşim Hibe Projesi kapsamında girişimci kadınlara 40 bin liraya kadar hibe desteği projesi başvuruları başladı.

Ekonomi Yayın: 03 Aralık 2020 - Perşembe - Güncelleme: 03.12.2020 18:56:53
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
Takip EtGoogle News

Kadınların kişisel ihtiyaçlarını ve bütçelerini doğru yönetme, girişimcilik farkındalığının artması gibi vb. konular ile beraber bilgi teknolojileri hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlayan Kız Kardeşim Projesi kapsamında online eğitimleri tamamlayan kadın girişimcilere 25 bin lira ve 40 bin liraya kadar hibe desteği verileceği açıklandı. Kadın girişimciler toplamda 765.000 TL’lik iş geliştirme hibesiyle desteklenecektir. Kız Kardeşim hibe programı desteğine kimler başvurabilir, kimleri başvuruları kabul edilmez, son başvuru tarihi ve başvuruların nasıl yapılacağına dair tüm merak edilenleri içeriğimizde öğrenebilirsiniz.

 

Kız Kardeşim Projesi Hibe Programı Başvuruları Başladı

15-55 yaş arasındaki tüm kadınların kendilerini geliştirmeleri ve finansal kaynaklarını daha iyi yönetebilmeleri adına oluşturulan proje kapsamında sağlanan online eğitimleri tamamlayan kadınlar için verilecek hibe desteğinin başvuruları başladı

İşyeri sahibi kadınlar için ”Kız Kardeşim Projesi platformu” üzerinden verilen online eğitim ile bir çok konuda eğitim videolarını izleyerek sertifika alabilme ve kendilerini geliştirme imkanları sunulmaktadır.

Dört aşamadan oluşacak olan hibe programına başvuru yapacak kadın girişimciler arasından birinci ye özel jüri ödülü olarak 40 bin lira hibe desteği verilecektir. 29 girişimci kadına 25 biner TL ve birinciye verilen jüri özel ödülüyle toplamda ”765.000 TL’lik iş geliştirme hibesi” verilecektir.

Son başvuru tarihi: 15 Ocak 2021

 

Başvuruları hemen Buradan gerçekleştirebilirsiniz

Hibe başvuruları tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecektir.

Kız Kardeşim Projesi Nedir?

2018 yılından beri TOBB, İTÜ, Habitat Derneği ve Coca-Cola Türkiye ortaklığında yürütülen Kız kardeşim projesi, kadınların bölgesel kalkınmada daha aktif rol oynamalarını sağlamak ve ekonomiye katkıda bulunmaları konusunda gereken bilgi ve becerilerle donatılarak toplumsal ve ekonomik konumlarının güçlenmesini amaçlamaktadır. 2 yıldır aktif olarak yürütülen Kız Kardeşim projesi 2020 yılının sonuna kadar proje, 81 ilde 50.000 kadına ulaşmayı hedeflemekte ve 2021 yılında da 4 aşamadan oluşan hibe programı başvuruları alınacaktır. Videoyu izleyerek proje ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kız Kardeşim Girişimci Kadınları Destekleme Devam Ediyor

Yeme İçme sektöründe ki girişimci kadınlar için Kız Kardeşim Hibe Programı -2 başladı. Hibe programına katılarak  işletmenizi büyütmek için başvuru yapabilirsiniz.

Kız Kardeşim projesi hibe desteği başvuruları başladı.

2021 yılında 4 aşama halinde gerçekleştirilecek. olan programa online olarak başvurular tamamlandıktan sonra, jüri tarafından yapılacak değerlendirme sürecinden sonra, yerelde online ön elemeler gerçekleştirilecektir. Kazanan girişimci kadınlara ”iş geliştirme hibesi desteği olarak toplamda 765 bin liralık hibe desteği’‘ verilecektir.

Kız Kardeşim projesi hibe desteği

Kazanan kadın girişimciler sonrasında Online Hibe Programı Kampı’na katılıp, kamp müfredatlarını içeren bir eğitim aldıktan sonra verilen eğitimin sonunda iş geliştirme hibesi olarak;

  • 29 girişimci kadına 25 biner TL ve
  • 1 girişimci kadına 40 bin TL jüri özel ödülüyle toplamda 765.000 TL’lik iş geliştirme hibesiyle desteklenmesi amaçlanmaktadır.
Kız Kardeşim gönüllülerine yıl boyunca kadınlara ”girişimcilik, bilişim, finansal bilinç ve iletişim müfredatında” çeşitli eğitimler verilecektir.
Kız kardeşim Projesi Amacı Nedir? Ülkemizde de etkileri görülen dünya da pandemi ilan edilen Covid-19 salgını, bütün sektörleri etkilediği gibi yeme- içme sektörünü de derinden etkilemiştir. Bu dönemde yeme-içme sektöründeki özellikle küçük işletme statüsünde olan işletmelerin, faaliyetlerini durdurmaya varan büyük riskler ile karşı karşıya kalmaları beklenmektedir.

Kız Kardeşim Projesi kapsamında; 81 ilden seçilecek yeme içme sektöründe yer alan 30 girişimci kadının desteklenmesi, ürettikleri lezzetlerin tanıtılması, görünürlük faaliyetlerinin ön plana çıkarılması ve sosyo-ekonomik konumlarının güçlenmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Programı Kampı; yeme- içme sektörüne yönelik çalışan kadınların işlerini geliştirmesine katkı sunacak ve onlara markalaşma desteği sağlayacaktır.

Kız Kardeşim Hibe Desteği Başvuruları Nasıl Yapılır?

2021 yılında 81 ilden seçilecek yeme-içme sektöründe yer alan 30 girişimci kadının desteklenmesi amacıyla başlatılacak olan hibe desteğine başvurular 4 aşamadan oluşacaktır.

İlk aşamada; kızkardeşim.net web sitesi üzerinden verilecek olan online eğitimlerin tamamlanması gerekmektedir. Burada verilen online eğitimleri tamamlayan yeme-içme sektöründeki girişimci kadınlar web sitesinden aldıkları sertifika ile birlikte online olarak başvuru yapabilecektir.
İkinci aşamada ise; Kizkardesim.net üzerinden eğitimlerini tamamlayan işletme sahibi kadınlar online olarak başvurularını gerçekleştirdikten sonra teknik elemeden geçeceklerdir. Üçüncü aşamada il bazlı en yüksek puanı alan katılımcılar, Online ortamda gerçekleştirilecek Hibe Programı Kampı’na davet edilecektir.
Kampta 2 gün süre içinde kadınlara yönelik hızlandırıcı eğitimler gerçekleştirilecektir.
Son aşama olan 4. aşamada ise final jüri değerlendirmesinde, hibe alma kriterlerine göre en yüksek puanı alan 30 kadın, iş geliştirme hibesi almaya hak kazanacaktır.

Hibe Kampı’nın son gününde online lansman yapılarak tanıtımları gerçekleştirilecektir.

Başvuruda bulunabilecek olan kişiler ise şunlar olacaktır;

Kimler Kız Kardeşim Hibe Projesine Başvurabilir?

Başvuruda bulunabilecek olan kişiler ise;

Kizkardeşim.net üzerinden verilen online eğitimleri tamamlayan,
Ülke genelinde 81 ilin birinde restoranı, lokantası, yeme-içme sektöründe işletmesi olan veya bu sektöre yönelik üretim yapan,
Yeme-İçme sektöründe hizmet veren kadın kooperatifleri,
SGK’lı olan ve yanında en fazla 5 kişi çalıştıranlar,
İşletme-lokantasının başka şubesi olmayan,
İşini büyütmek isteyen, bu motivasyona sahip ve öğrenmeye açık olan,
İşletme, lokanta, küçük işletme sahibi kadınlar başvurularını gerçekleştirebilirler

Yalnız  işletmenin girişimci kadına ait olması ya da imza yetkisinin bir kadına ait olmasıdır kayıt için ön şart olarak koyulmuştur.

Projeye Katılımcı dernek çalışanları başvuramaz. Son başvuru tarihi olan 15 Ocak 2020 tarihine kadar başvurular alınmaya devam edecektir.

Kaynak: koskebkredisi.com

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732