Kadın çalışan oranı %65 olan Cigna, WEPs Platformu İmzacıları Arasındaki Yerini Aldı

Kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda somut adımlar atmaya devam eden Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik, UN Global Compact ve UN Women’ın ortak girişimi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzaladı.

Yayın: 08 Nisan 2021 - Perşembe - Güncelleme: 08.04.2021 15:10:21
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

200 yılı aşkın tecrübesiyle, 30 ülkede 180 milyondan fazla müşterisine hizmet veren uluslararası sigorta devi Cigna Global ile Türkiye’nin en büyük özel bankalarından QNB Finansbank’ın güçlü iş birliğinde faaliyetlerini sürdüren Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs) imza attı.

Kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer almasını sağlamak amacıyla güçlenmesini hedefleyen platforma imza atan Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik’in Genel Müdürü Pınar Kuriş, “Cigna olarak tüm çalışanlarına saygı duyan bir kurum kültürüne sahibiz. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ortak atılacak adımların ne denli değerli ve büyük etkiler yaratabileceğinin farkındayız. Bu nedenle, Cigna olarak biz de Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne imza atarak sağlıklı ve parlak bir gelecek için çalışmaya ve katkı sağlamaya devam edeceğiz. Bu imza ile kadının güçlendirilmesi konusundaki çalışmalarımızı artırmayı ve toplumda farkındalığı yükseltecek çalışmaları hayata geçirmeyi taahhüt ediyoruz.” dedi. 

Yaklaşık %55’lik bir oranla Türkiye’de kadın istihdamının en yüksek olduğu sektörlerden biri olan sigorta sektöründe kadın istihdamının artmasının ve kadın yönetici gelişiminin sağlanmasının önem taşıdığına değinen Kuriş, Cigna’nın %65 olan kadın çalışan oranına dikkat çekti: “Sektör ortalamasının da üzerinde bir kadın istihdamı sağlayarak ve yönetici pozisyonlarımızdaki yüksek kadın çalışan oranlarımızla bu konuda önemli çalışmalara imza atıyoruz. Bugün Cigna’nın yönetici kadrolarına baktığımızda ise; müdür, bölge müdürü ve üstü pozisyonlarda çalışan kadın oranımız %46, genel müdür yardımcısı ve üstü pozisyonlardaki kadın çalışan oranımız ise %37,5.” açıklamalarında bulundu. 

Kuriş ayrıca sigorta ve diğer sektörlerde kadın istihdamının artmasıyla kadının iş dünyasında güçlenmesine ve kadın yönetici gelişimine olanak veren, fırsat eşitliği sunan bir kurum kültürü olan, eşitlikçi bir yapı barındıran şirketlerin varlığının çok büyük önem taşıdığını vurguladı. 

Bu bildirgeye imza atan kurum ve kuruluşlar Kadının Güçlenmesi Prensipleri çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye taahhüt veriyor: Cinsiyet eşitliği için üst düzey kurumsal liderlik sağlanması, tüm kadın ve erkeklere işte adil davranılması, insan haklarına ve ayrım yapmama ilkesine saygı gösterilmesi, bu ilkelerin desteklenmesi, tüm kadın ve erkeklere sağlık, güvenlik ve refah sağlanması, kadınların eğitim, kurs ve profesyonel gelişim imkanlarıyla desteklenmesi, kadınları güçlendiren girişimci gelişimi, tedarik zinciri ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması, toplumsal inisiyatifler ve destekler aracılığıyla eşitliğin teşvik edilmesi, cinsiyet eşitliğinin sağlanması için gelişimin ölçülmesi ve halka açık raporlanması.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732