Jeotermal Enerji Derneği (JED) Başkanlığı’na yeniden Ali Kındap seçildi

Jeotermal Enerji Derneği (JED) ilk Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi ve Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Ali Kındap seçildi.

Gündem Yayın: 09 Nisan 2021 - Cuma - Güncelleme: 09.04.2021 13:48:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Jeotermal Enerji Derneği’nin (JED), 7 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Raffles Otel’de ilk Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi ve başkanlığa yeniden Ali Kındap seçildi.

 

“Jeotermal enerjinin yaygınlaşması ekonomiye de pozitif yansır”

Jeotermal enerjinin yenilenebilir kaynaklar arasındaki rolünün ve sektörün gelişim potansiyelinin altını çizen Ali Kındap, “Jeotermal enerjinin entegre kullanımının geliştirilmesi ve yaygınlaşması ile birlikte önemli bir ekonomik kazanım sağlanacak. Öyle ki bu sayede milyonlarca konut ısıtılabilir, yüz binlerce dekar modern serada tarımsal üretim artırılabilir ve istihdama hatırı sayılır oranda katkı sağlanabilir. Jeotermal enerji teşvik edilirse yenilenebilir enerji kaynakları arasında hak ettiği konuma ulaşacak ve yatırımcısından ülke ekonomisine kadar herkese fayda sağlayacaktır” dedi.

 

Jeotermalin her şeyden önce yenilenebilir bir enerji kaynağı olduğuna dikkat çeken Kındap, “Jeotermal enerji doğru uygulamalarla pek çok alanda gelir yaratan, tarım, turizm, enerji vb. gibi sektörleri destekleyen, ekonomiye güç veren, üstelik tüm bunları çevreye ve insana zarar vermeden yapmaya olanak tanıyan, çok ciddi potansiyeli olan bir enerji kaynağı olarak karşımıza çıkıyor” şeklinde konuştu. 

 

Gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında JED’in Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Etik Kurulu üyeleri belirlendi. Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Sn. Abdullah Tancan da online olarak katılım sağladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732