İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Dünyanın 71’inci, Avrupa’nın ise 37’nci En Yeşil Kampüsü

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), akademik yerleşkelerin yeşil alan oranı ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği UI GreenMetric sıralamasında “Dünyanın en yeşil 71’inci kampüsü” oldu. İTÜ, Türkiye’den, dünya sıralamasında İlk 100’de bulunan tek üniversite unvanını da elinde bulunduruyor.

Eğitim Yayın: 08 Aralık 2020 - Salı - Güncelleme: 08.12.2020 20:13:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Üniversite yerleşkelerinin yeşil alan oranı ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği UI GreenMetric sıralamasında “Dünyanın en yeşil 71’inci kampüsü” oldu.

Yeşil Kampüs çalışmalarıyla ülkemizde birçok yeniliği ve ilki hayata geçiren İstanbul Teknik Üniversitesi, dünyanın seçkin üniversitelerinin kampüslerinin yeşil ve sürdürülebilirlik açısından değerlendirildiği UI GreenMetric sıralamasında 71. sırada yer alarak Türkiye’den ilk 100’e giren tek üniversite oldu.

2020 UI GreenMetric, altyapı, enerji, iklim değişikliği, geridönüşüm, su kaynakları, ulaşım ve eğitim alanlarında değerlendirme yapıyor.

Bu yıl, toplam 912 üniversitenin bulunduğu listede, İTÜ 71. sıradaki yeriyle en seçkin üniversiteler arasına girerken, aynı zamanda Avrupa’nın da en yeşil 37. kampüsü oldu.

UI GreenMetric World University Rankings

Endonezya Üniversitesi’nin 2010 yılındaki girişimiyle, küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geridönüşümü ve yeşil ulaşımla ilgili konulara dikkat çekmek amacıyla UI GreenMetric kurulmuştur. Çevrenin sürdürülebilirliğine ve sürdürülebilirlikle ilgili ekonomik ve sosyal sorunlara daha fazla dikkat gösterilmesini hedefleyen UI GreenMetric, her yıl dünya çapındaki binlerce üniversiteden sayısal veri toplamaktadır. Üniversiteler, çevre dostu ve sürdürülebilir politika ve programları uygulamak için gösterdiği çabaları yansıtan tek bir puana göre değerlendirilmektedir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732