İSTERFED ‘’Karabağ Azerbaycan’dır, Azerbaycan Türkiye’dir.”

İSDERFED üyeleri Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarında yaptığı katliamı kınadı. İstanbul Sivas Dernekler Federasyonu Üyeleri Genel Başkan Mesut şat öncülüğünde bir araya gelerek dernek binasında Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarında sivil vatandaşlara yöneliksaldırısını ve gerçekleştirdiği katliamı protesto ederek kardeş devlet Azerbaycan’a destek için basın açıklaması yaptı.

Gündem Yayın: 10 Ekim 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 10.10.2020 19:16:05
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Dernek üyeleri adına basın açıklamasını yapan genel başkan MESUT ŞAT ‘’ kardeş ülke Azerbaycan’ın, Karabağ bölgesinin işgalinden bu yana bölgede Ermenistan’ın yapmış olduğu katliamların, soykırımların, baskıların, zulümlerin ve yıldırma politikalarının uzun yıllardır süregelen bir insanlık dramına neden olduğunu ve tüm dünyanın bu drama sessiz kaldığını söyledi.
Yapılan saldırıların sadece Yukarı Karabağ bölgesinde değil, doğrudan iki devlet arasındaki sınırlarda yapıldığına dikkat çeken ŞAT ağır silahlarla yapılan bu saldırının aslında dünyanın gözü önünde cereyan eden bir savaş bahanesi olduğunu Ermenistan devletinin ardına aldığı güçler sayesinde böyle şımarıkça davrandığını ama tüm dünyaya kafa tutan Osmanlı Torunu Türklerin de kardeş ülke Azerbaycan yanında hiç tereddüt etmeden tüm varlığı ile durduğunun bilinmesini istedi. İstanbul Sivas Dernekler Federasyonu üyeleri genel başkan Mesut Şat şöyle konuştu.
‘’27 Eylül Pazar günü sabah saatlerinde Ermenistan’ın başlattığı sivil saldırılar sonucunda aynı aileden 5 kişi şehit olmuş ve bu 5 kişiden 2 kişinin çocuk olmaları bizleri derinden yaralamıştır. Aynı şekilde Ermenistan ordusu, sivillerin yaşadığı birçok köy ve kenti bombalayarak adeta bir sivil katliamına imza atmış ve en küçük olayda insan haklarından dem vuran ülkeler bu duruma sadece seyirci kalmammış sessizde kalmışlardır. Yüzyıllardır neredeyse aynı kaderi paylaştığımız kardeş ülke Azerbaycan ise sivillere karşı yapılan bu saldırıyı durdurmak adına sivillerin yaşadığı köyleri ve kentleri bütün gücü ve imkânlarıyla korumaktadır. Sivillere karşı yapılan bu saldırı bir sınır ihlali değil doğrudan Azerbaycan’a yönelik bilinçli sistemli ve planlı bir taarruzdur. Bizler bilmekteyiz ki bu saldırı, destekli ve planlanmış bir taarruzdur. Amaç hem Yukarı Karabağ sorununun çözümüyle ilgili süreci tıkamak hem de bölgede yeni çatışma alanları ortaya çıkarmaktır.”
Ermenistan’ın bu hain ve alçakça ve hain saldırısı karşısında tepki koyamayan uluslararası toplum ve kuruluşlar, çifte standartlarını bir kez daha göz önüne sermişlerdir. ABD, Rusya ve Fransa’nın 30 yıldır bu sorunu çözmek adına girişimde bulunmadığını, Azerbaycan Türkü soydaşların, Müslümanların katledilmesine göz yumduğunu ve desteklerde bulunduğunu, bilmekte ve görmekteyiz. Yaşanan bu zulüm sebebiyle yüz binlerce insan kendi evlerinden uzak yaşamak zorunda bırakılmış ve sözde insan hakları savunucuları bu drama sessiz kalmıştır. ‘ARTIK HESAP VAKTİ GELDİ’ diyen ve yalnız bırakılan Azerbaycan, kendi göbeğini kendisi kesmek zorunda kalmıştır. Bu bir sınır ihlali değil bir işgaldir bir katliamdır.
Biz, İstanbul Sivas Dernekler Federasyonu üyeleri olarak Ermenistan devletinin yaptığı kabul edilemez ve hadsiz işgale ve yıllardır süregelen bu acımasız zulümlerin insanlığa karşı işlenen bu zalimliklerin ve soykırımların karşısında duruyor ve kınıyoruz. Ve aynı şekilde Azerbaycan devletinin ve halkının yanında olduğumuzu bütün dünyaya bildiriyoruz. 2 devlet olsak da Türkiye ve Azerbaycan tek bir millettir. , İstanbul Sivas Dernekler Federasyonu üyeleri olarak bizler dualarımızla ve bugün burada bir araya gelen arkadaşlarımızla tüm Sivaslılar adına kardeş ülke Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Şehit olan kardeşlerimiz Allahtan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı ve tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. Şu anda, cephede olan Azerbaycanlı kardeşlerimizin de gazaları mübarek olsun diyoruz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Karabağ Azerbaycan’dır, Azerbaycan Türkiye’dir.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732