İstanbul İçin Kritik Koronavirüs Uyarısı: Büyük Dalga Yaklaşıyor

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Kovid-19 salgınında İstanbul için önemli uyarılarda bulundu.

Gündem Yayın: 13 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 13.09.2020 18:29:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Eylül ayı içerisinde bir dalga daha beklediklerini söyleyen Tükek, "İstanbul için durum çok vahim. Büyük dalga yaklaşıyor. Şehir kalabalık."

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Kovid-19 salgınında Eylül ayında büyük bir dalga daha beklediklerini belirterek, İstanbul için durumun daha vahim olabileceğini söyledi.

Kovid-19 vakaların son dönemde tırmanışa geçtiğini dile getiren Tükek,"Günlük vaka sayılarının en az teşhis konulan vakalardan 3-4 katı fazla olduğunu düşünüyorum."

YURTLAR DOLARSA BULAŞ İHTİMALİ ARTACAK

Vaka sayıların her geçen gün arttığını ve 2000'lere yaklaştığını dile getiren Tükek, "PCR testlerinin duyarlılığının yüksek olmadığını, yanlış çıkabildiğini de hesaba katarsak günlük vaka sayılarının en az teşhis konulan vakalardan 3-4 katı fazla olduğunu düşünüyorum.

Şimdi köylerden, yazlık yerlerden dönüşler başladı, okullar da açılacak! Uzaktan eğitimin yapılmadığı üniversiteler var. Binlerce öğrenci yer değiştirecek. Onların barınma sorunları olacak. Yurtlar dolarsa bulaş ihtimali daha çok artacak. Bu iş maalesef zincirleme."

BÜYÜK DALGA YAKLAŞIYOR

Salgın eylül ayı içerisinde bir dalga daha beklediklerini açıklayan Tükek, "Artık bir şey yapmak lazım" diyerek vatandaşları yasaklara harfiyen uymaya davet etti.

Tükek, "İstanbul için durum daha vahim olabilir. Büyük dalga yaklaşıyor. Şehir kalabalık. Halkın bir kısmı bilinçsiz. Sağlıkçılar yorgun."

KURALIMIZ HAREKETLİLİĞİ EN AZA İNDİRMEK OLMALI

Evde otur, burnunu dışarı çıkarma" gibi bir yaklaşımdan ziyade "Kendini kolla, önlem al" zihniyetinin hakim olması gerektiğine inanan Tükek, "Topyekün bir seferberlik olması lazım.

Kalabalık aktiviteler mümkün mertebe yapılmamalı. Kuralımız hep 'hareketliliği en aza indirmek' olmalı. Çok uzadı elbette farkındayız aşı bulunana kadar kendimizi korumanın tek yolu önlem almak."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732