İstanbul’da yeni koronavirüs kararları yarın uygulanmaya başlıyor!

Koronavirüs salgınında açıklanan son vaka sayılarının 15 bini geçmesi herkesi tedirgin ederken, İstanbul yeni koronavirüs kararlarının yarından itibaren uygulanmaya başlanacağı duyuruldu. Her il için farklı tedbirler peş peşe açıklanmaya başlanırken, megakent İstanbul için kahvehane, berber, spor ve düğün salonları gibi mekanlar için yeni kararlar alındı.

Gündem Yayın: 14 Mart 2021 - Pazar - Güncelleme: 14.03.2021 17:47:18
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun artan koronavirüs vakaları sebebiyle almış olduğu karara göre artık kahvehane, berber, düğün ve spor salonlarının girişleri için HES uygulaması başlıyor. 15 Mart itibariyle uygulanmaya başlanacak olan karar sayesinde virüsün bu toplu mekanlarda yayılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

İSTANBULLULAR DİKKAT

Milyonlarca İstanbulluyu yakından ilgilendiren önemli bir karar alındı. artık kahvehane, berber, düğün ve spor salonlarının girişlerinde HES kodu uygulamasının başlayacağı duyuruldu. 15 Mart Pazartesi günüden itibaren başlayacak olan uygulamaya ilişkin tüm detaylar madde madde duyuruldu.

 

11 MART’TA TOPLANTI YAPILDI

11 Mart Perşembe günü İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Yardımcısı Niyazi Erten başkanlığında kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında alınan tüm kararların 15 Mart Pazartesi günü uygulanmaya başlanacağı duyuruldu. Buna göre detaylar şu şekilde ifade edildi:

 
 

1- Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının girişlerinde HES kodu kontrollerinin yapılması zorunluluğu olacak.

 

2- Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm resmi/özel okul ve kurumlara girişlerde; Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında sağlanan entegrasyon ile oluşturulan ve Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden ve ayrıca anlık olarak SMS yolu ile risk durumu takibi yapılan öğretmen, öğrenci ve personeller dışında kalan kişiler ve ziyaretçilerin HES kodu kontrolleri yapılacak.

3- Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler, kooperatifler ve kat malikleri tarafından düzenlenecek genel kurul dâhil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinliklerin (kişi başına 8 metrekare alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere) girişlerinde HES kodu kontrolleri yapılacak.

4- Kahvehane, kıraathane, internet kafe, internet salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonu, dernek lokali, lunapark, tematik parklar, berber, kuaför, güzellik salonu güzellik merkezleri, hamam, sauna ve masaj salonu, kaplıca, nikâh salonu, düğün salonu, tiyatro vb. kültürel aktivite yerleri, kütüphane, spor salonları ve spor merkezlerinin girişlerinde HES kodu kontrollerinin yapılması zorunlu olacak.

5- Kaymakamlar ve ilgili kurumlarca yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195′ inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler yapılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732