İsrail Filistinlilere gidecek 20 bin korona aşısına el koydular

Senelerdir İsrail ablukası altında yaşamakta olan Filistinlilere bir darbe daha geldi. Uluslararası basın, Rusya'dan satın alınan 20 bin Sputnik V aşısının gönderiminin İsrail tarafından durdurulduğunu ortaya çıkardı.

Dünya Yayın: 16 Şubat 2021 - Salı - Güncelleme: 16.02.2021 14:50:39
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Ülke nüfusunun dörtte birine koronavirüs aşılaması yaparak dünyada "en çok koronavirüs aşısı uygulanan" ülke haline gelen İsrail'in herkesin gözü önünde adeta insanlık suçu işlediği ortaya çıktı. İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Guardian, İsrail'in Filistinlilere gönderilmek üzere yola çıkan 20.000 Covid-19 aşısına erişimi engellediğini yazdı.

 

RUS AŞILARINI SINIRDAN GEÇİRMEDİLER

Gazetenin muhabirlerinden Oliver HolmesRusya'nın ürettiği Sputnik V isimli koronavirüs aşısının Gazze'ye girişini İsrail yönetiminin durdurduğunu aktardı. Gümrükte durdurulan aşılar ile ilgili açıklamayı Filistin yönetiminin sağlık bakanı Mai al-Kaila yaptı.

İsrail'in bu yaptığı insanlık suçu değil de nedir? Filistinlilere gidecek 20 bin korona aşısına el koydular

İsrail'in 20 bin koronavirüs aşısına el koyması büyük tepki çekti.

AŞILAR SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YAPILACAKTI

Al-Kaila, "İşgalci yönetim aşının girişini engelledi. Bu aşıların koronavirüs hastalarını iyileştirmeye çalışan sağlık çalışanlarına ve acil servislerde çalışanlara yapılması planlanıyordu" dedi.

İSRAİL'DEN "HENÜZ ONAY ÇIKMADI" İDDİASI

Öte yandan The Guardian'a konuşan bazı İsrailli güvenlik kaynakları, Filistin yönetiminin aşıların geçişi için Başbakan Binyamin Netanyahu'ya bağlı Ulusal Güvenlik Konseyi'ne başvuruda bulunduğunu fakat henüz bu konuda onay çıkmadığını açıkladı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732