İş Dünyası, Kadın ve Erkeklere Yetenek Yönetimi Üzerinden Eşit Fırsatlar Sunmalı

İşe alımdan, eğitim, kariyer planlama ve iletişim gibi pek çok alanda cinsiyet eşitliğini gözeten uygulamaları, TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş’ye Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) Sertifikası getirdi.

Ekonomi Yayın: 09 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 09.09.2020 21:41:32
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

Gayrimenkul sektöründe kadın istihdamını ve etkinliğini artırmak, kadınları yönetim kademesine yükseltmeyi amaçlayan Gayrimenkulde Kadın Liderler(GKL) Platformu Başkanı Neşecan Çekici, konuyla ilgili yaptığı açıklamada;TKSB Gayrimenkul Değerleme Şirketi’ni fırsat eşitliği konusundaki duyarlılığı konusunda tebrik etti.

Türkiye’de girişimcilik yoluyla kadının güçlenmesini hedefleyen KAGİDER tarafından verilen sertifikanın, gayrimenkul alanında faaliyet gösteren TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş’nin almasını gurur verici bulduklarını söyledi.

“Sektörümüzde kadın erkek eşitliğini destekleyen, bunun için emek harcayan TKSB Gayrimenkul gibi örnek şirketlerin artması bizi hem mutlu ediyor hem de motivasyonumuzu arttırıyor“ diyerek sözlerine devam eden Neşecan Çekici, GKL tarafından kısa süre açıklanan Türkiye’deki gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlara yönelik yapılan ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak‘ araştırmasının sonuçlarına değindi.

Araştırmaya göre; Türkiye’de gayrimenkul sektöründe çalışanların yüzde 29'unu kadınların oluşturduğunu ifade eden Çekici,“Ne yazık ki üst yönetimde çalışan kadın oranı sadece yüzde 15 ile sınırlı kalıyor.

Oysa kadınlarımızın yüzde 84’ü lisans veya lisansüstü eğitime ve üst düzey kademelerde yönetici olarak görev alabilecek deneyime sahipler“ dedi.

İş hayatında kadın erkek dengesinin sağlanmasının şirketin karlılığını arttırdığına, hisse senetlerine değer kazandırdığına, yatırımcı güveni ile müşteri ve çalışan memnuniyetini ve sadakatini arttırdığına dikkat çeken GKL Başkanı Neşecan Çekici, bu sayede firmaların imajlarının da yükseldiğine işaret etti.

Çekici, başta gayrimenkul sektörü olmak üzere tüm iş dünyasını, kadın ve erkeklere yetenek yönetimi üzerinden eşit fırsatlar sunmaya davet etti.

Kadınların üretime katılımının önemli bir toplumsal dönüşüm yarattığını, ekonomik ve sosyal kalkınmaya dönük sağlıklı bir zemin hazırladığını belirten, TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, bu dönüşümün sağlanmasında şirketlerin kilit rol oynadığını belirtti.

Maya,“Özellikle ekonomik etki alanı büyük olan şirketlerin toplumsal cinsiyet eşitliği ile fırsat eşitliği konusunda attığı adımlar büyük fark yaratıyor. Biz de bunun bilinci ve iştiraki olduğumuz TSKB’nin de destekleriyle fırsat eşitliğini en öncelikli konularımızdan biri olarak alıyoruz.

Kadının iş dünyasındaki rolünü güçlendirmek yönünde hayata geçirdiğimiz fırsat eşitliği uygulamalarının ve altına imza attığımız taahhütlerin KAGİDER-Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) Sertifikası gibi itibarı yüksek programlarda karşılık bulması bize yeni adımlar için güç veriyor” dedi.

Sektörün 3'te 1'i kadınlardan oluşuyor

Türkiye’deki gayrimenkul sektöründe çalışan kadınlara yönelik yapılan ikinci araştırma olan ‘Maskülen Sektörde Kadın Olmak‘ araştırması; ULI Türkiye (Urban Land Institute) çatısı altında ve WLI (ULI’ın uluslararası kadın liderler inisiyatifi) Türkiye kolu olarak kurulan,sektörün önemli STK’larını kadın başlığı altında bir araya getiren ve sektörünlider kadın çalışanlarından oluşan Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu adına ERA Research & Consultancy veXSights Araştırma & Danışmanlık tarafından toplam dört aşamalı bir araştırma serisi olarak tamamlandı.

436 sektör çalışanı kadın ile online anket yöntemiyle gerçekleştirilen kapsamlı araştırmanın sonuçlarına göre, Türkiye'deki gayrimenkul sektöründe çalışanların yüzde 29'unu kadınlar oluşturuyor.

Gayrimenkul sektöründe çalışan kadınların yüzde 43’lük dilimi inşaat, yatırımcı, geliştirici firmalarda görev alırken, mimar ve mühendis olarak çalışan kadın oranı yüzde 12. Kapsamlı rapor, aynı zamanda Türkiye Araştırmacılar Derneği tarafından düzenlenen ve araştırma dünyasının Oscar’ı kabul edilen Baykuş Ödülleri’nde, ‘Eşitlikçi Baykuş’ kategorisinde Altın Ödüle de layık görüldü.

İş Dünyası, Kadın ve Erkeklere Yetenek Yönetimi Üzerinden Eşit Fırsatlar Sunmalı

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu Hakkında Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu;

Urban Land Institute (ULI) “Women’s Leadership Initiative (WLI)” Türkiye kolu olarak 2016 yılında faaliyetlerine başladı ve gayrimenkul sektörünün önde gelen sivil toplum kuruluşlarını “kadın” başlığı altında bir araya getirerek kuruldu.

Platformun misyonu, gayrimenkul sektöründe kadın istihdamını ve kadın yönetici sayısını; sektördeki kadınların varlığını ve etkinliğini artırmaktır. Gayrimenkulde kadın liderliği ile kadının kendine, iş hayatına, iş arkadaşlarına ve çalışmakta olduğu şirketine liderlik etmesi ve iş/yaşam dengesini sağlaması ifade edilmektedir.

İş Dünyası, Kadın ve Erkeklere Yetenek Yönetimi Üzerinden Eşit Fırsatlar Sunmalı

2019-2020 dönemi için ULI Gayrimenkulde Kadın Liderler Başkanı ve Proje Grubu Başkanları

NEŞECAN ÇEKİCİ (Başkan), AV.PINAR ERSİN KOLLU (Kadın Kanaat Önderleri ve Nitelikli İnsan Kaynağı), AYŞE HASOL ERKTİN (Kurucu Onursal Başkan), ELVAN OKTAR (Araştırma ve Bilgi Yönetimi), SİBEL AHİOĞLU ARISAN(Yönetim Kurulunda Kadın), BUKET HAYRETÇİ (Mentorluk), FATMA ÇELENK (Kurumsal İlişkiler),DİDEM HİÇYORULMAZLAR (Eğitim), NİL YILDIZALP (Organizasyon ve İletişim" Proje Grubu Bşk.),HARİKA UYANIK TANRILI (Fon Yaratma), ESRA GÜZELLER (İnşaatta Kadın).

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732