İş Adamı Cavit Kılıç ;Muharrem ayı nedeniyle yaptığı açıklamada, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İş Adamı Cavit Kılıç, Muharrem ayı nedeniyle yaptığı açıklamada, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Gündem Yayın: 21 Ağustos 2020 - Cuma - Güncelleme: 21.08.2020 23:15:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İş Adamı Cavit Kılıç; yaptığı açıklamada; matemle imanın tazelendiği Muharrem ayında yapılan ibadetlerin ve tutulan oruçların Allah katında kabul görmesi temennisinde bulundu.

KIlıç ; açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Kerbela Şehitleri'nin çektikleri susuzluğu hmek için su içilmez;  Saç ve sakal tıraşı olunmaz. Günümüzde bunların bir bölümü uygulanamamaktadır. Alevi İslam inancı şekilciliğe takılıp kalmayı değil, özü benimser. Aklın ve ilmin yolundan ayrılmaz. Önemli olan İmam Hüseyin'in ve diğer Kerbela Şehitleri’nin çektikleri acıyı ve zorlukları beyninde, kalbinde ve gönlünde duymaktır. Onlar gibi düşünüp, onlar gibi yaşayıp, onlar gibi inanmaktır. Zalime karşı çıkıp, mazlumdan yana olmaktır. Eline, diline, beline sadık olup insanca ve onurluca yaşamaktır. Onlar' a layık olmaktır. Ölmeden önce ölmek, öldükten sonra yaşamaktır. Tüm peygamberler zamanında üç günlük Hızır Orucu ve Muharrem Orucu tutulurdu.

Özet olarak ayrıştırıcı, ötekileştirici bir üslup ve eylem yerine daha barışçıl, daha insancıl bir toplum, farklılıkların zenginlik olarak tanımladığı, buna binaen edilen düşüncelerin daha hoşgörüyle yaklaşıldığı demokratik bir ülke olmasından başka isteyebileceğim ve dileyebileceğim duygu ve düşünce yoktur. Allah’ın salat ve selamı üzerimizden eksik olmasın. Yaradan bizi Muhammed’in ümmetinde mahrum kılmaması dileğiyle bütün canların Muharremi kabul olsun.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732