İmamoğlu suikast hazırlığı iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu: Benim gündemimde pandemi var, bu iddialar yeni değil

Dün DEAŞ'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast girişimi için hazırlık yaptığı iddia edilirken, İmamoğlu konuyla ilgili olarak ilk kez konuştu. İBB Başkanı, "Benim gündemimde pandemi var. Bu iddialar yeni değil" dedi.

Gündem Yayın: 02 Aralık 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 02.12.2020 15:31:55
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Dün basına yansıyan bazı haberlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için suikast girişimi hazırlığı olduğu iddia edildi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İBB Sözcüsü Murat Ongun, "23 Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır" ifadelerini kullandı.

 

İmamoğlu suikast hazırlığı iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu: Benim gündemimde pandemi var, bu iddialar yeni değil

İMAMOĞLU İLK KEZ KONUŞTU: BU İDDİALAR YENİ DEĞİL

Bugün canlı yayında İsmail Küçükkaya konuyla ilgili olarak resmi belgeleri okurken İBB Başkanı İmamoğlu ilk kez açıklama yaptı. AFAD'da pandemiyle ilgili bir toplantıya katılan İmamoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Benim gündemimde pandemi var. Bu iddialar yeni değil. Gereken açıklamayı sözcüm Murat Ongun yaptı" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Dün basına yansıyan bazı haberlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast girişimi için hazırlık yapıldığı iddia edildi. Hazırlığın DEAŞ tarafından yapıldığı öne sürülürken konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İBB Sözcüsü Murat Ongun, "23 Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır. Bilgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır. Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir. Başkanımızın açık kaynaklarda görüleceği üzere rutin programları ihbar tarihinden beri sürmektedir" demişti.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü konuyla ilgili yaptığı açıklamasında suikast girişimi iddialarını yalanlamıştı. Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Derecelendirmeye göre operasyonlar yapılır, böylece bu girişimler tesirsiz hale getirilir ve böyle bir tehlike bertaraf edilir. Ama bunlar açıklanmaz" ifadelerini kullanmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732