İMAMOĞLU: “MECİDİYEKÖY-MAHMUTBEY METROSU, METROBÜSÜN YÜKÜNÜ GÜNLÜK 50 BİN AZALTTI”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kovid-19 tedavisi nedeniyle 28 Ekim’deki açılışına katılamadığı Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nda incelemelerde bulundu. Kent trafiğine ve metrobüs kullanımı yoğunluğuna olumlu etkileri kısa süre içinde görülen hattın çok değerli olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “İnsanlarımız alışıyor. Çok yoğun nüfusu olan; Bağcılar, Esenler, Gaziosmanpaşa gibi, Kağıthane gibi ilçelerimizden geçiyor, Şişli ile buluşuyor. Metrobüs hattını çok yakından etkileyecek bir hattımız. Arkadaşlarım, şu anda günlük 50 bine kadar sayıyı azalttığını söylüyor; daha çok yeni bir hattımız olmasına rağmen” dedi. İmamoğlu, metro deneyiminin ardından, seçim kampanyası sürecinde de ziyaret ettiği Esenler Kazım Karabekir Mahallesi’ndeki semt pazarında, esnaf ve vatandaşla buluştu.

Gündem Yayın: 09 Kasım 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 09.11.2020 20:59:51
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Ekim’de açılan ve 10 gün süreyle vatandaşların ücretsiz kullanımına sunulan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı’nda incelemelerde bulundu. Kent trafiğine ve metrobüs kullanımı yoğunluğuna olumlu etkileri kısa süre içinde görülen hattaki incelemeleri sırasında İmamoğlu’na; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir, Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin ve Metro A.Ş. Genel Müdürü Özgür Soy eşlik etti. İmamoğlu, hattın Mecidiyeköy İstasyonu’na giriş yapmadan önce, bölgede bulunan Mecidiyeköy İtfaiye İstasyonu personeline kısa bir ziyaret gerçekleştirdi. İstasyon binasının yetersiz olduğunu belirten İmamoğlu, konunun ilgili genel sekreter yardımcısına iletilmesi için yardımcılarına talimat verdi. İmamoğlu, istasyon çevresinde tespit ettiği bazı eksiklerin de hızlıca elden geçirilmesini istedi.

VATANDAŞLAR MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİ

Daha sonra istasyona inen İmamoğlu, giriş katta açılan “Metroda 40 Perspektif Fotoğraf Sergisi”ni gezdi. İstanbulKart’ıyla metroya giriş yapan İmamoğlu, peronda, sürücüsüz vagonlarda görev yapan kontrolör kadın görevliler tarafından çiçeklerle karşılandı. Yolculuk yaptıkları vagonda bir anda karşılarında İmamoğlu’nu gören vatandaşlar, kısa bir şaşkınlığın ardından İBB Başkanı ile sohbet edip, fotoğraf çektirdi. Vatandaşlar, hattın yolculuk konforlarını artırdığını belirterek, memnuniyetlerini dile getirdi. Demir, Alpkökin ve Soy’dan hatla ilgili detaylı bilgiler alan İmamoğlu, inceleme gezisiyle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

“Bir kere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bütün çalışma arkadaşlarıma; burada, bu sürecin başından beri emeği geçen herkese, teşekkür ediyorum. Çok kıymetli bir hat. Tabii çok yeni. İnsanlarımız alışıyor. Çok yoğun nüfusu olan; Bağcılar, Esenler, Gaziosmanpaşa gibi, Kağıthane gibi ilçelerimizden geçiyor, Şişli ile buluşuyor. Metrobüs hattını çok yakından etkileyecek bir hattımız. Arkadaşlarım, şu anda günlük 50 bine kadar sayıyı azalttığını söylüyor; daha çok yeni bir hattımız olmasına rağmen. Çok daha yukarıya çıkacak, çok kıymetli bir hat. Tabii, devamı da var; Mecidiyeköy’den hem Beşiktaş’a hem Kabataş’a ulaşan bölümü de var. Orada kazılarımız sürüyor. Bir yandan da oradaki işlerimizin tamamlanması ile ilgili biraz zamana ihtiyacımız var. Ama şu anki haliyle bile çok kıymetli. Yine Kağıthane durağımızdan da Yeni Havalimanı ile bağ kuruyoruz, Alibeyköy durağımızda da Eminönü-Alibeyköy tramvayı ile buluşuyoruz. Dolayısıyla çok entegre ve değerli bir hattımız. İstanbul’umuza hayırlı olsun. Halkımızın kullanması, deneme sürecinin en iyi şekilde, maksimum verimle geçirilmesi bizim için hep değerli notlar. Emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ederiz.”

VATANDAŞLARDAN İMAMOĞLU’NA “GEÇMİŞ OLSUN” DİLEKLERİ

İmamoğlu, Mecdiyeköy’de başladığı metro yolculuğunu, Tekstilkent durağında sonlandırdı. İmamoğlu, istasyon çıkışında sahne alan ve Athena grubunun “Her Şey Güzel Olacak” şarkısını çalan müzisyenleri dinledi. Beğenisini alkışlarla gösteren İmamoğlu, müzisyenlere bahşiş verdi. İmamoğlu, metro deneyiminin ardından, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı ile İBB Sözcüsü ve Başkan Danışmanı Murat Ongun’la birlikte Esenler’deki Kazım Karabekir semt pazarında, esnaf ve vatandaşla buluştu. Seçim kampanyasında da ziyaret ettiği pazardaki maske kullanımından dolayı memnuniyetini dile getiren İmamoğlu, esnaf ve vatandaştan gelen “Geçmiş olsun” dileklerine, “Allah, hepimizi korusun. Sağlığımıza dikkat edelim” sözleriyle karşılık verdi. Kimi vatandaşlar İmamoğlu ile fotoğraf çektirirken, kimileri de yakınlarını cep telefonları üzerinden yaptıkları canlı yayınlarla yakınlarıyla buluşturdu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732