İmamoğlu, artık İstanbul'da havai fişek kullanılmayacağını açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sakarya'da meydana gelen iki ayrı patlamada 9 kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin olarak, artık İstanbul'da havai fişek kullanmayacaklarını söyledi.

Gündem Yayın: 09 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 09.07.2020 22:51:23
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sakarya'da meydana gelen patlamanın ardından havai fişek kullanmayacaklarını açıkladı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter hesabında şunları yazdı: "Az önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile konuştum 'Bundan sonra havai fişek görünce aklımıza Sakarya gelecek. Öyle bir acı ki bu hiç kimsenin görmek isteyeceğini de sanmıyorum. Bizim için de bitmiştir. Artık İstanbul'da kullanmayacağız" dedi.

FARKLI BELEDİYELERDEN YASAKLAMA GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Edirne Belediyesi etkinliklerinde havai fişek kullanmama kararı aldı. Datça Belediyesi, Fındıklı Belediyesi, Atakum Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi ilçe genelinde havai fişek kullanımının yasaklandığını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Sakarya'nın Taşkısığı bölgesinde, 3 Temmuz'daki fabrika faciasında patlamayan havai fişekler ile diğer patlayıcıların imha edilmek üzere yüklendiği kamyonda patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2'si patlayıcı madde imha timinden 3 jandarma personelinin şehit olduğunu açıkladı.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732