İMAMOĞLU: “ALLAH HERKESE KAHVECİ GİBİ HİZMET EDEBİLMEYİ NASİP ETSİN”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adnan Kahveci’nin vefatının 28. yılında gerçekleştirilen anma etkinliğine katıldı. Kahveci’nin çalışmalarıyla ülkemizin modernleşmesi ve çağın teknolojilerinin yakalanmasında örnek kavramları temsil ettiğini söyleyen İmamoğlu, “Demokrasiye bağlılığı, dürüstlüğü, ülkesine sadakati, çalışkanlığı, bilime ve teknolojiye verdiği değer ile hepimiz için çok kıymetli bir örnek oldu. Gerçekten Allah herkese, milletine onun gibi hizmet edebilmeyi nasip etsin” dedi.

Yaşam Yayın: 05 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 05.02.2021 18:23:11
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğleden sonraki mesaisinde Kartal’daydı. Cuma namazını Hürriyet Mahallesi Merkez Cami’nde kılan İmamoğlu, eski devlet Bakanı Adnan Kahveci’nin 28. ölüm yıldönümü için gerçekleştirilen etkinliğe katıldı. Etkinlik öncesi mezarlık yakınındaki Bayram Demirkol Parkı’nı da ziyaret eden İmamoğlu, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi, vatandaşlarla sohbet etti.  İmamoğlu, ardından İBB, Kartal Belediyesi, Köprübaşı Vakfı ve Adnan Kahveci Vakfı’nın birlikte gerçekleştirdiği etkinliğe katıldı. Anma töreninde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ile Kahveci ailesinin üyeleri ve siyasetçiler de yer aldı.

Etkinlikte söz alan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kahveci’nin devlet adamlığı yönüne vurgu yaptı. Kahveci’nin yolundan gitmeye çalışan siyasetçilerin hala var olduğunu vurgulayan Yüksel, “Siyaset üstü bakmanın, devlet adamlığının ne demek olduğunu gelecek nesiller de anlayacaktır. Adnan Kahveci, devlet adamlığı kavramın karşılığıdır” dedi.

“KAHVECİ KİMSEYİ AYRIŞTIRMADI, ÖTEKİLEŞTİRMEDİ”

Adnan Kahveci’nin hizmet ve davranışlarıyla halkın gönlünde haklı bir yer edindiğini söyleyen İmamoğlu, ülkesinin gelişimi için var gücüyle çalışan bir devlet insanının anıldığını belirtti. İmamoğlu, “Güzel ülkemizin ekonomisine sanayisine istihdam kavramlarına çok çok kıymetli katkıları oldu. Bunları yaparken de hiç kimseyi ayrıştırmadı, ötekileştirmedi ve başkalaştırmadı. Tam aksine, yaşayan her vatandaşına eşit gözle bakmayı , başardı. Demokratikleşmeyi önemsemiş ve siyasi yaşamında da bunu ispat etmiş bir insan. Bu aziz millete her fırsatta eşit durması, her kesimden insanın kalbinde de daima var olmasına sebep oldu” ifadelerini kullandı.

Kahveci’nin, yolsuzlukların üstüne kararlılıkla gittiğini kaydeden İmamoğlu, “Ülkesinin çıkarlarında tek bir kuruşun dahi heba edilmemesi noktasında hem kararlı duruşu hem de örnek davranışlarıyla bir simge oldu. Bu yolda usanmadan da mücadele etti” diye konuştu.

“HİÇBİR ZAMAN AKIL VE BİLİMDEN AYRILMADI”

Kahveci’nin akademik yönüne de değinen İmamoğlu, merhumun, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olduğunu anımsattı. İmamoğlu hiçbir zaman akıl ve bilimden ayrılmadığını söylediği Kahveci hakkındaki konuşmasına şöyle tamamladı:

“Çalışmalarıyla hem ülkemizin modernleşmesi hem de çağın teknolojilerinin yakalanmasında örnek kavramları temsil eden nitelikli bir devlet adamıydı. Bu açıdan gerçekten kendisine ne kadar şükran duysak, minnet duysak azdır. Ondan bize, böylesine değerli bir miras kaldı. Demokrasiye bağlılığı, dürüstlüğü, ülkesine sadakati, çalışkanlığı, bilime ve teknolojiye verdiği değer ile hepimiz için çok kıymetli bir örnek oldu. Allah herkese, milletine onun gibi hizmet edebilmeyi nasip etsin. Onun gibi bu milletin takdirini, sevgisini, her kesimden insanın gönlüne girmeyi herkese nasip etsin.”

Anma etkinliği, konuşmalar ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.  İmamoğlu, okunan Kuran’ın ardından Adnan Kahveci’nin mezarına karanfil bıraktı ve Fatiha okudu.

İmamoğlu’nun bir sonraki adresi de Kartal Balıkçılar Çarşısı oldu. Esnafa bol kazanç dinleyen İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bölgenin sorunları hakkında bilgi alan İmamoğlu, tüm taleplerin takipçisi olacağını belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732