İçişleri Bakanlığı’ndan genelge! Yarın başlıyor!

Gelen bir son dakika haberine göre İçişleri Bakanlığı’ndan 81 il valiliğine flaş bir genelge gönderildi. Gönderilen genelgeyle birlikte yarın 260 bin personelle birlikte denetim yapılacağı duyuruldu. İçişleri Bakanlığı’nın denetim açıklaması ve merak edilenler haberimizde mevcut

Gündem Yayın: 03 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 03.03.2021 16:55:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Bakanlıktan az önce 81 il valiliğine çok önemli bir genelge gönderildi. Gönderilen genelge ile birlikte Dinamik Denetim sürecinin 260 bin personelle birlikte başlayacağı duyuruldu. Konuyla ilgili 14 maddelik bir duyuru yayımlandı.

Dinamik Denetim Süreci içerisinde denetim ekipleri ve kolluk birimleri rehberlik edici faaliyetlerde bulunacak. Salgının durumunu etkileyen her türlü etken analiz edilecek ve bu kapsamda İl Salgın Risk Azaltma Planı İvedilikle hazırlanabilecek.

 

DENETİM BİRİMLERİ OLUŞTURULACAK

İl ve ilçelerde olan meslek odaları ya da bunlara bağlı olan alt odalar üyelerine yeteri kadar denetim ekibi oluşturabilecek. Bu ekipler ise en az 1 kere ilçe sınırlarının içerisindeki üyelerin işyerlerini denetleyecek.

Aynı zamanda normalleşme kapsamında yüzde 50 sınırlama ile hizmet etmesine izin verilen her esnaf haftada en az bir kere denetlenecek.

 

HES KODU İHBARLARI EKİPLERE ULAŞACAK

Kent, güvenlik sistemleri ve kameralar ile birlikte denetlenebilecek. Tedbirlere uymayanlara ise ceza kesilecek. HES üzerinden yapılan ihbarlar anlık olarak ekiplere ulaştırılacak.

     

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732