İbradı'da vatandaşın yağmursuyu çilesi sona erdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi İbradı İlçesi'ne bağlı Ormana Mahallesi'nde yağmur suyu çalışması gerçekleştirdi. Yukarı Mahallesi'nde de Değirmenönü Deresi'nin Maşat yolu ile kesişen kısımlarındaki kırık yağmur suyu büzlerinin yerine dayanıklı koruge tipi borular döşendi.

Yayın: 04 Aralık 2020 - Cuma - Güncelleme: 04.12.2020 17:56:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Ormana Mahallesi’nde yağışlı zamanlarda yaşanan sorunu değerlendiren Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, bölgeye yağmur suyu tahliyesi için 145 metre uzunlukta yeni bir hat döşedi. 40 cm çaplı koruge borular ile biriken yağmur sularını Bildire Deresi’ne tahliye edecek olan hattın imalatı sorunsuz olarak tamamlandı. Bölgede kış aylarında hayatı zorlaştıran yağmur suyu sorununu kalıcı olarak çözen çalışma sayesinde önemli bir altyapı eksiği daha giderilmiş oldu. 

KIRILAN BÜZLER KALDIRILDI

ASAT ekipleri İbradı İlçesi Yukarı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların dere yatağındaki kırık büzler nedeniyle yağışlı dönemde yaşadığı sorunu da çözdü. Yukarı Mahallesi’nde Değirmenönü Deresi’nin Maşat yolu ile kesişen kısımlarında kırılarak çöken ve işlevini yitiren büzler kaldırıldı. 

ÇALIŞMA VATANDAŞI MENUN ETTİ

Kış aylarında yağışla birlikte yükselen suların, tıkanan noktalardan geçemediği için yola taşarak oluşturduğu sorun dere yatağındaki ilgili noktalarda koruge tipi boru döşenmesiyle son buldu. Çalışma kapsamında atık su altyapılarında kullanılan, yeterli dayanıklılık ve esnekliğe sahip, 80 cm çapında toplamda 18 metrelik boru yerleştirildi. Yağışlı dönemde yaşadıkları sıkıntıların son bulması için gerçekleştirilen çalışma vatandaşları memnun etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732