İBB VE AB ARASINDA DİJİTAL UYUM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Birliği arasında dijital uyum sağlanacak. İstanbulların AB kurumlardan aldığı hizmetler, kâğıtsız ve şeffaf olacak. GLASS projesi ile hayata geçirilecek blokzincir teknolojisi sayesinde tüm işlemler daha hızlı ve sağlıklı gerçekleştirilecek.

Gündem Yayın: 06 Kasım 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 06.11.2021 17:17:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), “GLASS” projesine ortak oldu. AB’nin Kamu kurumları ile Almanya, İngiltere, Lüksemburg ve Belçika gibi ülkelerin bazı üniversitelerinin de dahil olduğu projenin bir ortağı da İBB oldu. İBB Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Müdürlüğünün koordinasyonunda yürütülen projenin 31 Aralık 2023’te tamamlanması hedefleniyor. 

KAĞIT DEVREDEN ÇIKIYOR

‘GLASS’ projesi, Avrupa Birliği (AB) ve AB’ye aday ülke vatandaşlarının: ülkelerarası iş başvurusu, çalışma izni, yatırım, eğitim, sosyal hizmetlerden yararlanma gibi taleplerini hızlı yanıt vermek için geliştirildi. Projeye İBB’nin de dahil olmasıyla, İstanbullular, gittikleri ülkelerde fatura ödeme, şirket kurma gibi taleplerini daha hızlı, kağıtsız ve şeffaf bir şekilde yapabilecek. 

GÜVENLİ E-YÖNETİŞİM 

‘GLASS’ sistemi vatandaş merkezli bir e-yönetişim modeli sunuyor. E-cüzdan (elektronik para sisteminde kullanılan kartların tek bir yerde tanımlandığı dijital cüzdan) üzerinden de kimlik doğrulama, belge paylaşımı, bilgi alışverişi güvence altına alınıyor.  ‘GLASS’ın şifrelenmiş yapısı sayesinde, vatandaşın verilerinin saldırıya uğraması zorlaşacak. Sistemdeki bilgiler katılımcılar tarafından görülebilir ve değiştirilemez. Böylece sahteciliğin önüne geçilecek, paydaşlara güvenli bir ortam sağlanmış olacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732